U Varaždin na natjecanje u dresurnom jahanju stiglo 24 parova iz zemlje i inozemstva

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 24.09.2015. 07:56

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 07:50

Foto: KK Varaždin 95

Proteklog je vikenda KK Varaždin 95 ponovo bio domaćin i organizator natjecanja u dresurnom jahanju Finale Croatia Cupa 2015. U programu koji je započeo u ranim prijepodnevnim satima, nastupilo je 24 jahačkih parova, gdje se posebno ističu gosti iz Mađarske i Slovenije...

KK Varaždin 95 jedini je klub iz Varaždina koji je član Hrvatskog Konjičkog Saveza, a predstavljali su ga marljivi jahači Miklautz Karla, Barbir Marta i Alberto Vuković.

U utakmici A-Kur – Croatia cup za kadete (utakmica u dvije skupine) prvo mjesto osvojila je Bilić Mirjam na grlu Alfa iz KK Karoca, drugo mjesto osvojila je Barbir Marta na grlu Aron B iz KK Varaždin 95. U utakmici A7 – Otvorena utakmica u dvije skupine, prvo mjesto pripalo je Megyesi Diiani iz Mađarske na grlu Conthargos, drugo Szabo Eszter na grlu Nintender MD, a treće Rijavec Lidiji na grlu Cony iz KK Karoca.

Prvo mjesto odnio je Tomić Boris na grlu Happy iz KK Galop team Koprivnica, drugo mjesto Poljak Jelena na grlu Donatela, a treće Borondics Katalin na grlu Fenomen iz Mađarske u utakmici za mlade konje (4 godine). Utakmicu za mlade konje (5 godina) prvim mjestom istaknuo se Pandža Marko na grlu Inaro iz KK Sv.

Juraj, drugo mjesto osvojio je Napan Saša na grlu Ramiro iz KK Karoca a treće počasno Vuković Alberto na grlu Lorentin B iz kluba domaćina KK Varaždin 95. Jahači par iz KK Varaždin 95, Miklautz Karla i Aron, u utakmici za mlade konje (6 godina) okitili su se prvim mjestom. U L-Kuru – Croatia Cup za juniore i amatere, prvo mjesto osvojila je Đurđević Lovorka na grlu Kay OF Ballmore iz KK Breza, drugo Čosić Sara na grlu Georgina iz istog kluba, kao i Nestić Dora na grlu Blondie.

U utakmici LM-Kur -  Croatia Cup za mlade jahače prvo mjesto pripalo je Ljolje Vanda na grlu Ashen Dew-Drop iz KK Breza, drugo Horvat Karli na grlu Jamajka G iz KK Karoca, a treće mjesto osvojila je gošća iz Slovenije Čotar Maruša na grlu Farina F. Pavić Gordana na grlu Herbestfarbe iz KK Breza u utakmici LM-5 osvojila je prvo mjesto, Poljšak Klara na grlu Akito 5 iz Slovenije drugo,  a treće Pavić Gordana na grlu Maharaj iz KK Breza.

Utakmicu M-Kur – Croatia Cup za seniore prvim mjestom okitila je Brnić Mija na grlu Lily OF The Valley iz KK Breza, drugo Kovačević Ines na grlu Centaur Argonaut, a treće Čotar Maruša na grlu Farina F iz Slovenije.

Pokrovitelj natjecanja je Grad Varaždin dok su glavni sponzori bili Croatia osiguranje d.d., Gradska tržnica Varaždin, Oprema – uređaji Ludbreg d.d., Parkovi d.d. i Veterinarska stanica Varaždin d.d., cvjećarski obrt Marija Kralj.

Komentari