ZSUGV

U varaždinskoj Areni održani 16. Međunarodni sportski susreti srednjoškolaca

Objavljeno: 11.11.2022. 07:17

Zadnja izmjena: 11.11.2022. 18:21

Nakon dvije godine pauze, radi pandemije koronavirusa, u Varaždinu su održani 16. Međunarodni sportski susreti koji su u Gradskoj sportskoj dvorani Arena okupili srednjoškolce iz tri prijateljska europska grada - Lendave, Zalaegerszega i Varaždina.

Ovo sportsko okupljanje srednjoškolaca održano je u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Športne zveze Lendava te Zajednice sportova Zalaegerszeg.

Prvi ovogodišnji susret održan je u Lendavi gdje su se mladi sportaši natjecali u atletici i nogometu, a sada je red za domaćinstvo pripao Varaždinu gdje je održano natjecanje u odbojci za djevojke i košarci za mladiće.

Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, objasnila je kako se svake godine susreću u sva tri grada na jednodnevnim susretima i u svakom od njih se učenici natječu u dva različita sporta.

- Zajednica sportskih udruga se trudi što više raditi projekte namijenjene mladima, od djece vrtićke dobi, kroz osnovnu školu preko naših višeboja do ovakvih sportskih susreta srednjoškolaca. Želimo tako obuhvatiti sve uzrasne kategorije i potaknuti djecu na njihov pozitivan fizički i psihički razvoj – zaključila je Sitar.

Pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Danijela Vusić, potvrdila je važnost održavanja ovakvih sportskih aktivnosti mladih.

- Ovo su već 16. sportski susreti srednjoškolaca i jako je dobro da se mladi druže i povezuju. Uz to što pokazuju svoje sportske vještine, povezuju ih prijateljstva, razmjenjuju znanja i u drugim područjima što je važno jer na njima svijet ostaje – rekla je Vusić.

Naglasila je i kako Grad Varaždin i inače podupire ovakve manifestacije koje spajaju obrazovanje, mlade i sport.

Komentari