U Varaždinu „krojena“ budućnost hrvatskog akademskog sporta

galerija-images/150319_HASS_Izvrsni-odbor

Objavljeno: 22.03.2015. 19:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

U organizaciji Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever Varaždin je bio domaćin 5. sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog akademskog sportskog saveza, na kojoj su analizirani dosadašnje aktivnosti i predstavljene inicijative daljnjeg razvoja sve popularnijeg i masovnijeg studentskog sporta u Hrvatskoj.

Da je Varaždin sve važnije središte hrvatskog sveučilišnog sporta potvrđuju brojne aktivnosti, ali i sportski rezultati varaždinskih studenata posljednjih godina na regionalnoj, ali i nacionalnoj razini. Sve je „začinjeno“ osnivanjem Sportske udruge Sveučilišta Sjever prije tek nešto više od godinu dana (6. ožujka 2014. godine), čime je akademski sportski pokret u Varaždinu dobio i svoj službeni okvir. Danas, godinu dana kasnije, to je već savez sportskih udruga; sve je naime krenulo nogometnom udrugom za studente i odbojkaškom udrugom za studentice, međutim upravo ovih dana krenula je s aktivnošću i muška odbojkaška sekcija, a kroz djelatnost udruge zastupljeni su od sportova još i košarka, stolni tenis i šah.

Osim omasovljenja sportskog pogona unutar same Udruge, SUSSV daleko se aktivnije uključila i u razvoj studentskog sporta na nacionalnoj razini. Tako je upravo u organizaciji Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever na varaždinskom TTS centru održana peta po redu sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog akademskog sportskog saveza, o čijem je sadržaju izvijestio predsjednik SUSSV-a prof. Nedeljko Pavlec.

- Uz redovna izvješća za proteklo razdoblje, glavna je tema bio plan rada tekuće, 2015. godine, u kojoj nas čekaju brojna nacionalna studentska natjecanja, ali i organizacija i domaćinstvo dvaju velikih europskih sveučilišnih prvenstava. Osijek će naime od 21. do 28. srpnja biti domaćin studentskog EP-a u nogometu, Rijeka pak od 10. do 13. studenog domaćin EP-a u taekwondou. Iduće godine će Hrvatska, konkretno Zagreb i Rijeka, biti i domaćini 3. Europskikh sveučilišnih igara, aktivnosti je i posla dakle itekako puno – prokomentirao je prof. Pavlec ključne točke opsežnog dnevnog reda koji je s glavnim točkama i njihovim „podtočkama“ brojio čak 29 tema. Riječi je primjerice bilo i organizaciji Studentskog dana sporta 2015. godine u brojnim hrvatskim gradovima, o ovogodišnjim provedenim nacionalnim natjecanjima u judu (Zaprešić) i karateu (Zagreb), o studentskom sportskom časopisu UniSport i njegovom daljnjem razvoju, o protekloj Zimskoj Univerzijadi...

Na kraju je predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza dr. Zrinko Čustonja zahvalio na domaćinstvu Varaždincima, uz zajednički izraženu vjeru dr. Čustonje i prof. Pavleca u nastavak dobre suradnje HASS-a i Sveučilišta Sjever i ubuduće.

{gallery}150319_HASS_Izvrsni-odbor{/gallery}

Komentari