SPORTSKI SUSRET TRIJU GRADOVA

U Varaždinu održano tradicionalno okupljanju srednjoškolaca sportaša iz Lendave, Zalaegerszega i Varaždina

Objavljeno: 26.10.2018. 10:21

Zadnja izmjena: 26.10.2018. 10:28

Foto: ZSUGV

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina bila je domaćin 14. Sportskim susretima triju gradova. Riječ je tradicionalnom okupljanju srednjoškolaca sportaša iz triju gradova u Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj – iz Lendave, Zalaegerszega i Varaždina.

- Cilj ovih susreta je da se učenici srednjoškolci triput u školskoj godini okupe u svakom od ta tri grada, razmijene sportska iskustva, naravno uz njegovanje prijateljstva jer cilj nije pobjeda ili plasman nego zdravo sportsko nadmetanje i druženje. Uključeni su i mladići i djevojke u pratnji ili profesora kineziologije ili trenera iz sportskih klubova, dakle pod stručnim vodstvom, rekla je Anica Sitar stručna suradnica u Zajednici i dodala da je ovo okupljanje rezultat dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje ovih triju gradova..

U Varaždinu se 60-ak učenika sportaša natjecalo u malom nogometu za mladiće te badmintonu za mladiće i djevojke. Varaždin su predstavljali učenici Gospodarske, Elektrostrojarske te Strojarske i prometne škole pod vodstvom profesora Ivana Štimca, Nenada Prsteca i Nedeljka Pavleca.

Valerija Belavić iz Gospodarske škole, predstavljala je Varaždin u badmintonu.

 - Bavim se tenisom već pet godina i javila sam se u školi za ovo natjecanje. To je ipak prijateljska utakmica i upoznali smo se s odličnim igračima iz Mađarske, rekla je Valerija.

Jedan od varaždinskih nogometaša bio je Franjo Ladić, iz Strojarske i prometne škole, koji trenira u „Slogi“ iz Čakovca.

 - U slobodno vrijeme igram nogomet i tako sam došao i do ovih susreta. Igramo protiv ekipa iz Slovenije i Mađarske. S prvom smo odigrali izjednačeno, ali protiv druge vodimo sa šest-sedam razlike. Ali nije toliko važan rezultat na kraju, važniji je zdrav duh u zdravom tijelu i druženje. Nije bitno tko će pobijediti, ali je sport bitan da se u nama probudi natjecateljski duh da probamo biti prvi, ispričao je Ladić.

Na kraju su u nogometu bili najuspješniji učenici iz Lendave, ispred srednjoškolaca iz Varaždina i mladih sportaša iz Zalaegerszega, isti poredak je bio i u badmintonu.

Varaždinsko je okupljanje bilo drugo ovogodišnje, nakon što su u Lendavi održana natjecanja u atletici i odbojci. U oba sporta, iako prvenstveni cilj nije rezultat, varaždinski su mladi sportaši bili najuspješniji. Treće okupljanje bit će u Zalaegerszegu.

Komentari