Danas počinje Europsko kadetsko prvenstvu u rukometu koje se održava u Varaždinu i Koprivnici do 19. kolovoza. Hrvatska reprezentacija igra u skupini A, u Koprivnici a svi ljubitelji rukometa se nadaju da će ući u završnicu Europskog prvenstva koje se igra u Varaždinu.

Koprivnici je ponovo pripala čast da u ugosti reprezentaciju Hrvatske koja će u dvorani gimnazije Fran Galović igrati utakmice skupine A protiv Izraela, Portugala i Srbije. Nakon toga ih očekuju još dvije utakmice razigravanja također u Koprivnici, dok će se sama završnica turnira odigrati u Areni Varaždin.

Kadeti su svoj put k Europskom prvenstvu započeli pripremama 17. lipnja u Kampu Hrvatskog rukometnog saveza u Zadru, zatim preko Delnica i Ivanić-Grada stigli su do Ludbrega gdje su odrađivali posljednju fazu priprema. U sklopu tog pripremnom ciklusa odigrali su tri utakmice u kojima su upisali dvije pobjede protiv Slovenije (25:21, 34:29) i remi protiv Austrije (23:23).

Hrvatska premijera

Hrvatska europsku smotru otvara u Koprivnici 9. kolovoza u 20:30 sati protiv Portugala, dan kasnije slijedi Izrael u 20:30 sati, dok će skupinu zaključiti protiv Srbije 12. kolovoza, također u 20:30 sati.

Izbornik Boris Lisica za Europsko prvenstvo odabrao je sljedećih 18 igrača koji konkuriraju za nastup:

Stipe Purić – RK PPD Zagreb

Sebastian Rica Kovač – TVB Stuttgart

Fran Lučin – RK Zamet

Juro Čakarić – HRK Karlovac

Marin Greganić – RK Nexe

Ante Ivanković – RK Dubrava

Zvonimir Rudolf Šafranko – RK PPD Zagreb

Karpo Sirotić – RK PPD Zagreb

Ivan Filipović – RK Poreč

Mateo Maraš – RK Balić – Metličić

Patrik Martinović – RK Zamet

Antonio Ljubić – RK PPD Zagreb

Gianfranco Pribetić – RK Poreč

Veron Načinović – RK Zamet

Fran Mileta – RK Mladi Rudar

Marin Sinčić – RK Umag

Eugen Josip Žaja – RK PPD Zagreb

Ivan Rukavina – HRK Karlovac

Stručni stožer uz izbornika Borisa Lisicu čine trener Boris Nemec, kondicijski trener Roko Paleka, trener vratara Davorin Adamović, fizioterapeut Nikola Kovačić i tehniko Matija Teur.

Izbornik Boris Lisica istaknuo je kako je zadovoljan odrađenim pripremama te kako su igrači reagirali na sve zahtjeve koji su stavljeni pred njih. 

- Zadovoljan sam sa sve tri faze priprema, izjavio je izbornik Lisica. -  Imali smo  odličnu kondicijsku pripremu. U drugoj fazi u Ivanić- Gradu u kojem smo također odlično odradili sve zadatke. Na posljednjoj fazi priprema u Ludbregu došlo je pravo ljeto pa je bilo i nešto teže trenirati. S obzirom na to da je ovo prvo natjecanje svima tek ćemo sada vidjeti pravu snagu svih. Nikoga nećemo podcijeniti i precijeniti. Pokušat ćemo se dobro pripremiti. Sve je to 16 repki koji žele dati sve od sebe. Znamo da smo dobri i uz bok najboljima te ćemo ta očekivanja i pokušati opravdati, najavio je Lisica.

Raspored Hrvatske na Europskom prvenstvu:
9. kolovoz u 20,30:   Hrvatska – Portugal
10. kolovoz u 20,30: Hrvatska – Izrael
12. kolovoz u 20,30: Hrvatska – Srbija

Povodom početka Europskog prvenstva u Koprivnici gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica Ksenija Ostriž održali su prijem za hrvatsku kadetsku reprezentaciju. 

 

Europsko kadetsko prvenstvo u Areni Varaždin ima sljedeći raspored za 9. kolovoz:

14,30: Slovenija - Švedska 

16,30: Island - Poljska 

18,30: Njemačka - Rusija  

20,30: Španjolska i Mađarska.

 

Ključne riječi: M18 EHF EURO 2018, rukomet, Rukomet, sport,

Komentari

09.08.2018. 11:10h Zadnja izmjena: 09.08.2018. 11:11