arena varaždin

U Varaždinu završeno Svjetsko prvenstvo u kuglanju slavljem Austrijanaca i Hrvatica

Objavljeno: 28.05.2023. 19:40

Zadnja izmjena: 28.05.2023. 19:40

Finalnim susretima te podjelom odličja danas je u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin - Areni na Dravi završeno 10. Svjetsko ekipno prvenstvo u kuglanju za seniorke i seniore.

U ženskoj konkurenciji kuglačice Hrvatske pod vodstvom izbornice Varaždinke Darinke Bunić uvjerljivo su osvojile titulu svjetskih prvakinja pobijedivši u finalu Austriju. Treće mjesto podijelile su reprezentacije Njemačke i Rumunjske. U muškoj konkurenciji iznenađenje je priredila Austrija pobijedivši u finalu Njemačku. Treće mjesto podijelile su reprezentacije Hrvatske i Srbije.

Medalje, diplome, poklone i trofeje na završnoj ceremoniji najboljim reprezentacijama uručili su Tomislav Družak, državni tajnik u ministarstvu turizma i sporta RH, Tonči Mikac, predsjednik HKS-a, Marcell Pintyoke, predsjednik WNBA te Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina koji je zaželio svim sportašima da ponesu lijepe uspomene iz Varaždina.

Predsjednik svjetske kuglačke federacije Pintyoke zahvalio je gradu domaćinu i organizatorima na uspješnoj organizaciji prvenstva te istaknuo lijepo navijačko ozračje koje je vladalo tijekom natjecanja. Proteklih 16 dana, u Varaždinu je nastupilo u mlađim kategorijama te u seniorskom dijelu natjecanja ukupno 480 natjecatelja.

Komentari