Sutra počinje dvodnevni Zagreb Open, najjači stolnoteniski događaju u ovoj godini u Hrvatskoj. Turnir će se održati u nešto manjem opsegu nego što je to bilo uobičajeno, ali i dalje je međunarodni jer će nastupiti natjecatelji iz desetak zemalja.

Zanimljiv podatak je da je posljednje službeno natjecanje prije početka pandemije bilo je Europsko prvenstvo do 21 godine u Varaždinu, a sada će Zagreb Open biti prvo seniorsko međunarodno natjecanje nakon gotovo osam mjeseci.

Među brojnim natjecateljima nastupit će stonotenisači i stolnotenisači iz vataždinskih klubova. Tako će iz STK Starr nastupiti Borovec, Štriga i Šantek u konkurenciji seniora i mlađih seniora, a Ređep, Mijatović i Soroosh u konkurenciji seniora. 

Prvi nositelj je legendarni Vladimir Samsonov, jedan od najvećih europskih stolnotenisača svih vremena. Trostruki europski prvak Hrvatsku ima u lijepom sjećanju s obzirom na to da je čak pet puta bio pobjednik Zagreb Opena, prvi put 1998. Od hrvatskih igrača najviše rangiran je Frane Kojić, 90. igrač na svijetu, i drugi nositelj turnira. Kod djevojaka prve četiri nositeljice su Hrvatice, prva je Ivana Malobabić, a zatim slijede Ida Jazbec, Andrea Pavlović i Dorina Srebrnjak, ostale igračice će u kvalifikacije.

Komentari

30.09.2020. 20:51h Zadnja izmjena: 30.09.2020. 20:55

Foto: HSTS