Udruga demantira Dinamo: Prava prijenosa ima Digitel

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 05.04.2011. 20:22

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Dinamov direktor marketinga Ivan Tica kazao je da će se finale Hrvatskog kupa, ako se Dinamo plasira, možda prenositi na internetu.

Malu zbrku izazvala je izjava Dinamova direktora marketinga Ivana Tice da Dinamo još nije nikome prodao TV-prava za sljedeću sezonu. Povod je bio današnji prijenos utakmice Dinamo – Slaven Belupo (18 sati) na internetskom portalu www.24.sata.hr pa je Tica već najavio da će možda i finalna utakmica kupa, ako se Dinamo plasira, biti emitirana putem tog medija.

Jedna utakmica po kolu

Dinamo se oglasio i službenim priopćenjem:

"NK Dinamo Zagreb isključivi je i jedini vlasnik svih TV-prava prijenosa domaćih utakmica od sezone 2011./12. (prijateljske, 1. HNL, HR Kup i UEFA utakmica koje nisu pod ingerencijom UEFA centraliziranog marketinga).

NK Dinamo Zagreb nije potpisao nikakav dokument ni jednoj pravnoj osobi u Hrvatskoj ili u inozemstvu za ustupanje TV-prava prijenosa utakmica u sezoni 2011./12. za koje je NK Dinamo Zagreb vlasnik".

Na to je reagirao tajnik Udruge prvoligaša Josip Brezni.

– Na sjednici Skupštine Udruga klubova Prve HNL od 8. studenoga 2011. godine jednoglasno je prihvaćen prijedlog ugovora s tvrtkom Digitel za sljedeće tri sezone te je on 14. studenoga i potpisan. Dakle, svi su se klubovi, uključujući i Dinamo, suglasili s prijedlogom toga ugovora – kazao je Brezni, a isto nam je potvrđeno i u Digitelu.

Taj ugovor uključuje prijenos jedne utakmice po prvenstvenom kolu te jednosatnu emisiju s izvješćima sa svih utakmica. Ostaje tek upitno kome će Digitel prodati ta prava s obzirom na to da Udruzi prvoligaša na kraju sezone istječe ugovor s HTV-om.

Europa na HTV-u

Kad su Dinamove europske utakmice u pitanju, klub prodaje TV-prava samo za kvalifikacije, bilo za Ligu prvaka ili Europsku ligu, dok je natjecanje po skupinama već osigurao HTV.

Dinamo danas protiv Slavena igra prvu polufinalnu utakmicu Hrvatskog kupa. Vaha hvali suparnika koji mu je nedavno u Maksimiru otkinuo dva boda, ali uživa i u Dinamovim izvedbama.

– Bio sam vrlo zadovoljan utakmicom protiv Zagreba, posebno drugim poluvremenom. Igrali smo bez pola momčadi, a uputili dvadeset udaraca na gol, a protiv PAOK-a samo jedan – kaže Halilhodžić.


Agencija VLM

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Komentari