Uefa i Fifa: Izvanredna skupština HNS-a je nelegitimna!

Objavljeno: 19.02.2011. 09:38

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Štimac: Skupštinu ćemo održati, nikad nisam bio mirniji. Tako su se hvalili i da će dobiti 42 milijuna eura.

Nakon što su se Vlatko Marković i Zorislav Srebrić vratili iz Švicarske, iz Nyona je jučer u Kuću nogometa stigao dopis koji su potpisali glavni tajnici Uefe (Ifantino) i Fife (Valcke), a u kojemu među ostalim piše da je predsjednik HNS-a jedini nadležan sazvati izvanrednu skupštinu.

"S obzirom na to da je zahtjev zastupnika HNS-a za izvanrednom skupštinom poslan 19. siječnja, predsjednik HNS-a treba poslati obavijest o sazivanju skupštine najkasnije do 19. veljače. Vaš predsjednik poslao je ovu obavijest 16. veljače te je stoga postupio u skladu s odredbama", piše u dopisu uz dodatak: "Sukladno tome, Fifa i Uefa ne bi priznale nikakve odluke donesene na skupštini koju su sazvali podnositelji zahtjeva".

Iako se na prvi pogled čini da je ovo vjetar u leđa Markoviću, Igor Štimac potpuno je miran i nema namjeru odustati od nedjeljne skupštine.

– Fifa i Uefa ne miješaju se u unutarnje probleme Saveza, pa mi je vjerodostojnost ovoga dopisa upitna – kazao je Igor Štimac.

Ali potpisali su je tajnici Fife i Uefe?

– Da, ali nije li i Peter Limacher bio potpisan pod dokument u kojemu je Uefu zastupao Robin Bokšić? Podsjećam da su se Marković i Srebrić hvalili i da će dobiti 42 milijuna eura za kampove – dodaje Štimac i zaključuje:

– Tko zna kako su Marković i Srebrić uopće prezentirali Uefi i Fifi situaciju u Savezu, a, osim toga, zna se da Uefa i Fifa nisu organi koji će je razriješiti, nego će to na kraju učiniti Ministarstvo uprave.

Miculinić ipak stiže

Tako Igor ostaje pri svom planu. Skupština u Westinu počinje u nedjelju u 11 sati, a uvjeren je da će imati dovoljan broj glasova za donošenje odluka, dakle, najmanje 25 ruku. U odnosu na prosinačku skupštinu, Igor Štimac izgubio je po jednog zastupnika iz Karlovca (Horvat) i Koprivnice (Marjanović), ali je dobio po jednoga u Dubrovniku (Jurjević umjesto Previšića) i Slavonskom Brodu (umjesto dvojice, sva trojica – Stevanović, Mikolčević i Batinić) te, po najnovijem, Miculinića iz Primorsko-goranske županije koji će, unatoč zabrani baze, doći u Zagreb i podržati odluke Skupštine.

Štimac očekuje dolazak predstavnika ovih županijskih saveza: Zagrebačke županije (3 zastupnika), Slavonskog Broda (3), Dubrovnika (2), Zadra (2), Splita (2), Šibenika (2), Vukovara (2), Gospića (2), Pule (2), Siska (2), Varaždina (2) i Rijeke (barem 1).

Rašomon se nastavlja

Na Markovićevoj su, pobjedničkoj, strani legalnih prosinačkih izbora: Zagrebački nogometni savez (3), Osijek (4), Koprivnica (2), Krapina (2), Karlovac (2), Čakovec (2), Bjelovar (2), Požega (2), Virovitica (2), Rijeka (1) i Udruga prvoligaša (2).

Bude li se u Westinu pojavilo 25 zastupnika, Štimac će imati kvorum, pa će početi i ta, paralelna sjednica Skupštine. Onda će vjerojatno smijeniti Markovića i Izvršni odbor, valjda će izabrati i Štimca za predsjednika.

Iz Gradskog ureda poručuju da bi mogli prihvatiti i rezultate te skupštine bude li sve održano po Poslovniku o radu Skupštine i Statutu HNS-a. Dakako, svaka strana neke odredbe Poslovnika i Statuta tumači na svoj način.

Rašomon se, eto, nastavlja, a dodajmo da na našu adresu još nije stigao poziv za to nedjeljno zasjedanje. U prosincu smo taj poziv na vrijeme dobili, kao i obavijest o akreditacijama....

Komentari