Unatoč ispadanju, Zagreb zadovoljan nastupom u Euroligi

Objavljeno: 22.12.2011. 11:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Damir Krajac/ Cropix

Unatoč ispadanju u taboru Zagreb Croatia osiguranja zadovoljni su svojim izdanjem u Euroligi, pa tako i u posljednjoj utakmici u Kaunasu gdje su umalo preokrenuli zaostatak od minus 22, piše Ante Zovko za sportnet.

Hrvatski prvak oprostio se od Eurolige s omjerom 2-7, najslabijim u skupini B iako je do kraja imao priliku plasirati se u Top 16. Da je pobijedio u Kaunasu Žalgiris, u tome bi i uspio.

Međutim, sve je krenulo nizbrdo nakon nepunih pet minuta kad se ozlijedio kapetan Krunoslav Simon. Žalgiris se do poluvremena odvojio na 15 razlike, a u trećoj četvrtini imao i plus 22. Završilo je 87-76.

-Utakmicu smo otvorili dobro,ali nažalost u ranoj fazi nam se ozlijedio naš najbolji igrač i kapetan Kruno Simon, ali u drugom poluvremenu smo promijenili pristup te smo došli na 79:72, i to četiri minute prije kraja, ali tada smo napravili nekoliko pogrešaka koje su nas nažalost koštale prilike za pobjedu -rezimirao je trener Mrava Vladimir Androić.

-Da bi se dobila ovakva utakmica, treba imati i sreće, a mi je na ovoj utakmici nismo imali, posebno kad znate da nam se ozljedio naš najbolji igrač - dodao je.

Iako se činilo da je situacija izgubljena, Zagreb se u drugom dijelu vratio na samo 79-72.

-U nastavku utakmice smo se uspjeli vratiti u utakmicu, došli smo blizu, ali nije bilo dovoljno. Ako je nešto utjeha, onda je to činjenica da smo se borili do kraja i da smo momčadski izgubili na kraju utakmice - izjavio je centar Mrava Mario Kasun koji je s 20 poena predvodio momčad.

Damir Mulaomerović imao je priliku podignuti trofej Eurolige. Ove sezone je kao najstariji igrač Zagreba sudjelovao u debiju momčadi iz Trnskog u elitnom europskom natjecanju.

- I ovo što smo do posljednje utakmice bili u prilici za prolazak u Top 16 Eurolige je prema mojem mišljenju jako veliki uspjeh, posebno zbog toga što su nam mnogi predviđali katastrofu i posebno zato što smo onako loše krenuli u početnim utakmicama Eurolige. Nadam se da ćemo osigurati klubu nastup u Euroligi i sljedeće sezone jer sad smo vidjeli kako je igranje u Euroligi velika privilegija. Drago mi je što sam sudjelovao u ovom debitantskom igranju Zagreba u Euroligi i što sam dio jedne sjajne stranice klupske povijesti. Žao mi je samo što sve ovo ovdje u Kaunasu nismo završili sa zadnjim šutom koji bi odlučio jesmo ili nismo- izjavio je za službene klupske stranice.

Izvor: sportnet.hr

Komentari