Uplakani Vaha otišao nakon Mamićevih uvreda u svlačionici!

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 06.05.2011. 22:34

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Halilhodžić je nakon utakmice ušao u svlačionicu suznih očiju, ništa nije mogao reći igračima, samo se okrenuo i otišao.

Vahid Halilhodžić bio je trenerski kapitalac, no i on je završio svoj put. Neslavno, kao i svi dosadašnji treneri Dinama. Ne i rezultatski neuspješno, jer odavno je osvojio naslov prvaka, igrao je solidno u Europskoj ligi, u finalu je kupa. Samo, to su napravili i svi treneri Dinama godinama prije njega. A on ipak previše košta.

Govori se o 900.000 eura. A novac bi mogao biti i prvi kamen spoticanja, Vaha se ljutio što se toliko o tome govori, no javno nije želio nikada reći o čemu je zapravo riječ, je li 200.000 eura odlazilo na poreze ili "poreze".

Nemate ovdje što tražiti

Kako bilo, od jutra je u Maksimiru bilo dosta napeto, već je bilo nekoliko razgovora. I kad su plavi počeli igrati protiv Intera jadno da jadnije ne može biti, Zdravko Mamić je u svečanoj loži počeo psovkama častiti igru pa i trenera. I onda se odlučio spustiti na poluvremenu u svlačionicu. Ne nesvjesno, znao je da Halilhodžić to ne želi i ne trpi. Pa je tako, kad je počeo govoriti igračima, reagirao Vaha.

– Vi ovdje nemate što tražiti – rekao je Halilhodžić.

I tu je Mamić puknuo, izvrijeđao je trenera, psovao mu za svoj stil uobičajenim rječnikom, spominjanjem rodbine. Sve pred očima i ušima igrača.

Priče i o naguravanju

Krenula je i priča da je bilo naguravanja. A kad je Mamić nakon svađe izašao, Vaha je rekao igračima:

– Bit ću vam trener još 45 minuta!

Dečki su nekako dobili tu utakmicu, u svlačionici dočekali trenera. A on je ušao prekriženih ruku, suznih očiju, ali nije našao snage za riječi. Okrenuo se, sjeo u automobil u kojem su ga čekali supruga i prijatelj te preko glasnogovornice poručio da neće pred medije jer se više ne osjeća trenerom.

– Izjavio je da se više ne osjeća glavnim trenerom, dogodilo se nešto što nismo željeli niti sada želimo komentirati. Za nas je to šokantna reakcija, klub će se o svemu očitovati nakon Halilhodžićeva očitovanja. U klubu smo bili Zdravko i Zoran Mamić, predsjednik Barišić i ja, ali Vaha nije došao reći što se događa. Vidjet ćemo što je s njegovim ugovorom, ali pitanje je moralne obveze prema klubu i poslu. Ako je već mjesecima vukao trakavicu oko ostanka, zna se kako se daje ostavka. Ako je ovo način, doista nas zanimaju argumenti – rekao je direktor Dinama Damir Vrbanović koji se pojavio pred novinarima umjesto trenera.

Barišić i Zoran Mamić na izlasku iz kluba nisu željeli ništa reći. Tek da će momčad voditi Marijo Tot, dosadašnji Vahin pomoćnik, koji je sinoć pozvan na kratki razgovor.

Komentari