UDRUGA "ĐURO KULČAR"

Uručeno priznanje Draženu Ožegu "Ambasador varaždinskog sporta"

Objavljeno: 19.12.2018. 10:13

Zadnja izmjena: 19.12.2018. 10:33

Udruga za promicanje i promociju nogometa u Varaždinu Đuro Kulčar Draženu Ožegu veliku plaketu "Ambasador varaždinskog sporta ".

Tom prigodom Ožeg je naglasio kako mu je želja da se u Varaždinu konačno pokrenu aktivnosti oko osnivanja muzeja športa, pa je Udruzi poklonio i prvi eksponat za muzej, nogometnu loptu kojom je igrana legendarna utakmica polufinala Jugoslavenskog kupa NK Varteks - NK Hajduk s potpisima svih igrača. 

Dražen Ožeg bio jenatjecatelj u atletskim disciplinama, kasnije atletski trener koji je odgojio više od 100 reprezentativaca, a bio je aktivan i u nogometu kao kondicijski trener. Posebno je ponosan što je kondicijski pripremao ekipu NK Varteks za polufinalnu utakmicu s Hajdukom 1962. godine kad su varaždinski nogometaši nakon 120 minuta igre pobijedili ekipu Hajduka predvođenu Bernardom Vukasom. Osvrnuo se i na sadašnje stanje u sportu grada Varaždina, gdje se pohvalno izrazio posebno na rad i rezultate AK Sloboda a uvjeren je da će i NK Varaždin uspjeti izboriti prvoligaški statut.

Komentari