MNK Novi Marof

Uskoro još poznatih nogometaša dolazi u MNK Novi Marof

Objavljeno: 28.11.2021. 07:37

Zadnja izmjena: 28.11.2021. 07:42

Nakon dolaska poznatog varaždinskog nogometaša Daria Jerteca u Malonogometni klub Novi Marof zakotrljala se priča o novim planovima i ciljevima u klubu.

Dragutin Đakmanec, predsjednik MNK Novi Marof ostvaruje viziju kluba u kojoj daje prednost razvoju mladih igrača s novomarofskog područja, ali u toj priči su mu potrebni i iskusni igrači za podizanje kvalitete i motivacije u ekipi. Također i klub dobiva na težini kada igrači koji iza sebe imaju respektabilnu karijeru u velikom nogometu žele doći u klub.

- Samo uz takvog igrača mladi mogu dobiti dimenziju više. Osim toga dodatno se podiže motivacija i prije svega kvaliteta rada u klubu, naglasio je Đakmanec.

MNK Novi Maorf natječe se sada u 2. HMNL Zapad i iza sebe ima iskustvo igranja i u 1. Ligi. Međutim, većim dijelom iz financijskih razloga, nije mogao opstati u ligi koja se sve više profesionalizira. Financijska podrška na novomarofskom području očito nije bila dovoljna za nastavak prvoligaške priče, pa je 2. HMNL Zapad trenutno najbolje rješenje.

- Već slijedeće godine u pripremi je novi ustroj natjecanja u kojem bi bile samo dvije Druge lige što bi nas zadovoljilo za neko vrijeme, u pogledu kvalitete natjecanja i prepoznatljivost na sportskom planu u Novom Marofu. Kako više radimo s mladima njima bi takva liga bila u ovom trenutku idealna za napredak. Uz nekoliko iskusnih igrača to bi bila formula za uspjeh kluba, najavio je Đakmanec.

Iz izvora bliskih klubu saznajemo da su u tijeku razgovori s još nekoliko poznatih varaždinskih igrača velikog nogometa da se priključe klubu. Uskoro bi tako u klubu mogli biti igrači poput Golubara ili Hojskog što bi dodatno osnažilo ekipu ali i pomoglo u radu s mladima. Većina igrača u seniorskoj ekipu su igrači 2003 i 2004. godište što momčad čini jednom od najmlađih u ligi. Ulaganje u njih sigurno bi dovelo da za tri do četiri godine imaju top momčad i za rang više.

Dodatan dokaz o radu s mladima govori i činjenica da se natječu s dvije ekipe u mlađim uzrasnim kategorijama u Prvoj ligi.

MNK Novi Marof uskoro slavi 30 godina rada što bi dodatno moglo pomoći klubu u pronalasku sponzora i stabilnijem financiranju te sigurnijem planiranju novih aktivnosti.

Komentari