NOVI PROJEKTI

Uspješno proteklo Europsko rukometno prvenstvo za kadete, a ovo su planovi za nadolazeće razdoblje

Objavljeno: 25.08.2021. 10:24

Zadnja izmjena: 25.08.2021. 10:26

Foto: Luka Šalamun

Danas je održana konferencija na kojoj su se predsjednik i koordinator Izvršnog povjerenstva EP-a i pomoćnica direktora marketinga HRS-a osvrnuli na proteklo Europsko rukometno prvenstvo za kadete M19 te pritom najavili nove projekte.

Od 12. do 22. kolovoza u Varaždinu se održavalo Europsko rukometno prvenstvo za kadete (M19) na kojem je hrvatska reprezentacija osvojila srebrnu medalju te je tim povodom održana današnja konferencija. Iduće je godine predviđeno natjecanje za mlađe kategorije na koje se HRS također planira aplicirati, a ukoliko u tome uspiju, ono bi se moglo održati ponovno u Varaždinu. U Hrvatskoj će se 2025. godine održati Svjetsko rukometno prvenstvo za seniore, a Varaždin će također biti jedan od gradova domaćina. 

- Prije svega, želio bih zahvaliti Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji na pomoći pri organiozaciji proteklog turnira. Bilo je zahtjevno, sudjelovalo je 50-ak volontera te se nadamo daljnoj suradnji s HRS-om. Napominjem da su sve pohvale koje dobivamo od Europske rukometne federacije, a prijašnjih godina i od Svjetske rukometne federacije, dokaz da imamo odličnu ekipu te podršku Grada i Županije da u svemu sudjelujemo. - rekao je predsjednik i koordinator Izvršnog povjerenstva EP-a Nino Lilić.

Zamjenica župana Silvija Zagorec rekla je kako su se Grad i Županija pokazali kao dobri domaćini te da se preporučaju za daljnja slična natjecanja. - Kontinuirano vodimo brigu o mladima i sportu. U našim su programima ulaganja u sportsku infrastrukturu tako da ćemo se i u budućnosti rado odazvati na bilo koji poziv u smislu organizacije prvenstva. Pokazali smo dobru volju, znamo na koji način možemo surađivati s Gradom Varaždinom te vjerujemo da ćemo i dalje u praksi biti dobri u uspješni domaćini - rekla je Zagorec.

40 posto manji troškovi

Gradonačelnik Neven Bosilj je izjavio kako su ponosni što su mladi rukometaši iz cijele Europe bili u Varaždinu zadnjih 12 dana. - Iduće se godine aplicira za još jedno prvenstvo, a još je važnije apliciranje na prvenstvo 2025. godine. Svi ti mladi ljudi, kao i njihovi strani navijači, su ostvarili preko 2.500 noćenja u našem Studentskom domu. Na taj smo način dobili jedan multiplikativni efekt u turizmu. Mi smo i 2018. godine bili domaćin jednog ovakvog natjecanja te su tada naši troškovi iznosili 400 tisuća kuna, a ovog smo puta sve to odradili za 240 tisuća kuna, dok je kvaliteta ostala na istome nivou - rekao je Bosilj.

Komentari