još malo!

Ususret BOLL FIM Speedway Grand Prix of Croatia - Bartosz Zmarzlik: Živim svoj dječački san

Objavljeno: 23.04.2024. 10:08

Zadnja izmjena: 23.04.2024. 10:08

Jedno od najvećih imena u svijetu speedwaya svakako je Bartosz Zmarzlik! Vozač iz Poljske dobro je poznat našoj publici s obzirom da je dva puta stajao na najvišoj stepenici podija hrvatskog Grand Prix-a.

Bartek, kako ga zovu od milja, ove godine navršava 29 godina, a iza sebe ima zavidne rezultate. Četverostruki prvak svijeta (2019, 2020, 2022 i 2023. godine) boravio je na stadionu Milenium na pripremama sa svojim poljskim klubom Orlen Motor Lublin na predsezonskim pripremama. Na obje hrvatske Speedway Grand Prix utrke osvojio je prvo mjesto, stoga su mu Hrvatska i Donji Kraljevec ostali u lijepom sjećanju.

- Volim doći na ovu stazu jer je odlično vrijeme i najbolja staza za početak sezone, a tu nam počinje i svjetsko prvenstvo prvom Grand Prix utrkom. Dobro se osjećam na stazi, uvijek je uzbudljivo sjesti na motor nakon duge zime. Potrudit ću se za treću pobjedu na hrvatskom Grand Prix-u, ali nikad se ne zna.“ Na pitanje što za njega znači biti najbolji na svijetu, kaže „To je ispunjenje mojeg sna kojeg sanjam od djetinjstva, prva titula svjetskog prvaka stvori osjećaj ovisnosti i želim ga zadržati što duže, to mi daje motivaciju i onom periodu nakon prvenstva, da cijele zime radim još više! Poseban je osjećaj dok stojiš na najvišoj stepenici podija nakon teškog rada cijele sezone, ta medalja veoma veseli.

Otac dvaju dječaka, trogodišnjeg Anteka i jednomjesečnog Franeka, govori koliko ga je promijenilo očinstvo. „Došlo je u najboljem trenutku, donijelo mi je mirnoću i fokus na nešto drugo. Prije bih 24 sata mislio na speedway, sad na stazi dam svoj maksimum, ostavim ključeve kombija i posvetim se svojoj ženi i djeci. Mislim da sam time i bolji čovjek a i otac. Volim vidjeti speedway kroz dječje oči, jer mojeg starijeg sina sve zanima, gleda me na televiziji i pokazuje koji je vozač njegov tata.“ Dok gledamo videosnimke starijeg sina na quad motoru, uz smijeh govori kako se nada se da neće ići njegovim stopama. S obzirom da je još jako mlad, na pitanje gdje se vidi u budućnosti odgovara „Za pet godina ne znam gdje ću biti, ne razmišljam još o tome. Cijeli život smo moja obitelj i ja u speedwayu, sada sam tu i radim ono što najviše volim.“

Program na stadionu Milenium bit će osmišljen za cijelu obitelj, posebno najmlađe članove. Očekuje vas zabavna „Fan zona“ gdje će vozači davati autograme i fotografirati se s navijačima, animatorice koje oslikavaju djeci lica, a može se uživati na napuhancima i odgledati izložba motocikala. Pripremljene su igre i kvizovi te Monster energy zona s DJ-om. Ove će godine djecu zabavljati i SGP maskota „Speedy“, a ulaz za djecu do 12 godina besplatan je na svim tribinama osim glavne.

Očekuje se rasprodan stadion sa 7000 gledatelja, za koje je na kraju utrke pripremljen veličanstveni vatromet kojim će se proslaviti trojica najboljih vozača. Ulaznice za Boll FIM Speedway Grand Prix of Croatia potražite u sustavu Entrio.hr, u odabranim poslovnicama Tiska, ali i na stadionu na dan utrke.

Raspored aktivnosti u subotu, 27.4.2024.

  • 12:00 - Otvorenje stadiona za publiku (uz važeću ulaznicu)
  • 13:00 - Otvorenje Fan zone
  • 15:00 - Kvalifikacijski trening i biranje startnih brojeva
  • 14:00 - Predstavljanje maskote „Speedy“
  • 14:25 - Kvizovi i igre u Fan zoni
  • 16:30 - Autogrami vozača
  • 17:00 - Upoznavanje Monster energy sportaša
  • 18:30 - Zatvaranje fan zone
  • 19:00 - Start prve vožnje

Komentari