održana sjednica

Usvojen plan prihoda i rashoda te plan i program aktivnosti ZSUGV-a 'težak' 1,7 milijuna eura

Objavljeno: 15.12.2023. 11:31

Zadnja izmjena: 15.12.2023. 11:31

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina jučer je održala sjednicu Skupštine na kojoj je, temeljem Programa javnih potreba u sportu, jednoglasno usvojen plan prihoda i rashoda za 2024. godinu "težak" 1,7 milijuna eura.

Plan za narednu godinu nešto je manji nego onaj za 2023. godinu, no kako je istaknuo predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Alen Runac, klubovi neće osjetiti manjak sredstava. Prema osnovnim programskim ciljevima u 2024. godini, vidljivo je da će Zajednica i dalje, između ostalog, ulagati u sportski razvoj mladih, aktivno se uključivati u aktivnosti oko izrade idejnog projekta i planskih dokumenata Grada Varaždina vezano za sanaciju sportskih objekata, pružiti potporu klubovima kako bi normalno funkcionirali i svojim rezultatima pridonijeli popularizaciji i promidžbi varaždinskog sporta te pružati potporu vrhunskim sportašima.

- Prioriteti će nam i dalje biti da ostvarimo odlične uvjete za trenažne procese naših sportaša, kao što smo i dosad dugi niz godina radili, što u konačnici pokazuju i rezultati koje su ostvarili na nacionalnom, ali i svjetskom nivou. Zajednica će i dalje pomagati mlađe uzrasne kategorije te sufinancirati liječničke preglede. Naravno, podržati ćemo i vrhunski sport kao što smo i do sada, jer smatramo da sad već imamo jako puno vrhunskih sportaša, i to baš zahvaljujući dobroj strategiji koju vodimo - poručio je Runac.

Na kalendaru za 2024. godinu ponovno će se naći Novogodišnja utrka, Zimski sportski višeboj, proglašenje najboljih sportaša Grada Varaždina, Olimpijski festival dječjih vrtića, Humanitarna utrka grada anđela, zatim Međunarodni dan joge, Ljetni sportski višeboj, Štafetni triatlon "Jurinih 3x1" te Challenger Race Varaždin. Tu je i neizostavni Europski tjedan sporta kao i Dan hrvatskog olimpijskog odbora, Sportski susret triju gradova, Zdrav pokret te jednodnevne sportsko-rekreativne aktivnosti građana Sport za sve.

Komentari