nakon prve pobjede

Uzdah olakšanja na današnjoj presici u NK Varaždinu: 'Skinuli smo težak teret s leđa'

Objavljeno: 31.08.2017. 10:14

Zadnja izmjena: 31.08.2017. 10:37

Foto: Željko Porobija

Na danas prilično dobro posjećenoj presici u NK Varaždinu moglo se posvuda u zraku osjetiti olakšanje nakon što je zabilježena prva pobjeda u prvenstvu. A osjetan je i optimizam uoči nedjeljne domaće utakmice s NK Sesvete.

Pred novinare su došli trener Zoran Kastel i igrač odluke Nenad Erić, koji je iskoristio pogrešku protivničkog vratara Gudelja, presjekao loptu i rutinirano zabio za konačnih 2:1.

>> VIDEO Varaždinci protiv Dragovoljca pobijedili pogotkom na kraju meča - pogledajte sjajan vodeći gol Drožđeka

'Dva blackouta golmana'

Erića smo upitali nije li u oba gola upravo vratar Dragovoljca odigrao vrlo bitnu ulogu, jer je i kod prvog gola ostavio nebranjeni kut Drožđeku.

- Taj je vratar inače branio odlično, u 85. minuti je Glavica sam izašao pred njega i obranio šut. Imao je par sjajnih obrana, ali i dva 'blackouta' koja smo mi iskoristili. - rekao nam je Erić, dodajući kako je bitno da su sada nakon prve pobjede konačno skinuli teret s leđa.

Trener Kastel je odahnuo nakon meča u kojemu su se obje momčadi morale čupati nakon prva dva kola i u kojemu je Dragovoljac pripremio nezgodnu taktiku.

- Greškom smo dobili gol nakon kornera. - priznao je Kastel činjenicu koja Varaždince prati već treće kolo zaredom. Ipak je pohvalio igrače koji su nastavili napadati, osobito u posljednjih 20 minuta, kad je gol stalno visio u zraku i na koncu i postignut - iako su Zagrepčani zaigrali zatvorenu 5-4-1 taktiku.

'Očekujemo otvorenu igru'

Kastela i cijelu momčad veseli i povratak Prahića, za kojega kaže da je osjetno poboljšao obranu i mirnu predaju lopte. A u nedjelju dolazi mlada ekipa NK Sesveta, koja je jučer slavila protiv Kustošije u gostima. I Kastel i Erić očekuju da će Sesvečani igrati otvoreni nogomet, jer i Varaždinu takva igra bolje leži od zatvorene Kustošije s jakim blokom u obrani.

Momčad se polako kompletira, ali Jagačić i Jertec i dalje ostaju izvan pogona - iako se očekuje njihov skori povratak u igru. Utakmica sa Sesvetama je u nedjelju u 20 sati, sada svi optimistično očekuju i prvu pobjedu na domaćem terenu. Klub očekuje opet odličan posjet, jer su im sada navijači iznimno potrebni.

 

Komentari