Vaha će otići samo bude li ga Mamić prodao

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 08.03.2011. 16:45

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Drago Sopta / CROPIX

- Ručao sam u ponedjeljak s Mamićem, među nama nema nesporazuma, nisam u panici, niti nervozan - kazao je Vaha

Dinamov trener Vahid Halilhodžić javio se jučer nakratko na mobitel. Ljubazno je zamolio da pitanja ostavimo za konferenciju za novinare, ali nečime se ipak pohvalio...

– Evo, baš sam na ručku sa svojim šefovima, braćom Mamić, a na slobodan dan molio bih vas da me puno ne pitate – kazao je dobro raspoloženi Vaha i odmah dodao:

– I da, kod mene nema panike, još manje nervoze o kojoj se toliko piše. Morate znati da je nogomet moja velika strast i kada vodim utakmicu, ne mogu suspregnuti emocije. Najmanje kada me netko na mom terenu provocira. I reagirao sam kao čovjek koji se sav predaje svome poslu – zaključio je Vaha.

Ne staje na pola puta

Na žalost, razgovor je bio toliko kratak da nismo saznali je li Vaha Zdravka pitao zašto ne dolazi na utakmice i je li gazda uzvratio pitanjem treneru zašto toliko trubi o odlasku.

Je li nostalgija za Francuskom doista toliko jaka da bi se Halilhodžić odrekao Dinamovih 900.000 eura godišnje i drugih kvalifikacija za Ligu prvaka u karijeri? Odgovor smo pokušali dobiti od Vahina dugogodišnjega menadžera i prijatelja Mate Jozipovića, koji je i posredovao u njegovu dolasku u Dinamo. Što Mate govori, Vaha misli...

– Kada je Vaha rekao da bi se želio vratiti u Francusku, nije mislio odmah, čak niti u bliskoj budućnosti. Zar nije normalno da se čovjek želi vratiti kući, tamo gdje mu je obitelj? Jednoga dana, a ne sad, dakle o odlasku iz Dinama nema govora. Uostalom, on ima i potporu obitelji da ostane u Zagrebu – kaže Jozipović.

Dodaje kako Vaha već dva-tri mjeseca nema ponuda, a i da ima, glatko bi ih odbio.

– Halilhodžić nije trener koji diže ruke na pola svoga projekta. Odlučan je odraditi ugovor s Dinamom do kraja i s velikom sigurnošću sada tvrdim da će voditi plave u kvalifikacijama za Ligu prvaka – dodao je Jozipović.

Ima sve ovlasti

Ima tek jedna ograda...

– Halilhodžić bi iz Dinama mogao otići samo u slučaju neke nemoralne ponude, ako ga klub bude želio prodati. On sam sigurno neće potencirati rastanak.

Nije li neuobičajeno da gazda ne dolazi na utakmice treneru u kojega se zaklinje?

– Nije, uopće, to je samo dokaz da Mamić ima veliko povjerenje u Halilhodžića. Mamić vodi klupsku politiku i ne miješa se u trenerov posao, nego mu je dao sve ovlasti. To je pohvalno od gazde – zaključio je Mate Jozipović, bliski Vahin prijatelj, koji s trenerom nema potpisan ugovor o zastupanju.

Požalio se svojim najboljim prijateljima iz Hercegovine.

– Žao mi je zbog takvih napisa. Prvi smo na ljestvici, a i Realu se dogodi loša utakmica. Pa što bi mi tek novinari radili da zaostajemo za Hajdukom sedam bodova – žalio se Vaha.

Prijatelji su mu objašnjavali mentalitet ljudi i novinara s ovih prostora. Vaha ga dobro poznaje, samo se godinama s njim nije susretao.

– Nikome od nas nije jasno zašto ste se okomili na njega, jer Vaha s Dinamom ima odlične rezultate – kazali su nam neki od Halilhodžićevih hercegovačkih prijatelja.

Komentari