CRO RACE

Foto - Varaždin cilj prve etape CRO Race biciklističke utrke

Objavljeno: 23.09.2021. 18:28

Zadnja izmjena: 23.09.2021. 18:38

Foto: KL-Photo

Šesto izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race, koje će biti održano od 28. rujna do 3. listopada, predstavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Ovogodišnja će utrka bit će najjača dosada, ugostit će dvadeset svjetskih biciklističkih ekipa iz Europe, Azije, Amerike i Australije, iz kategorija natjecanja World Teams, Professional Continental i Continental.

Održat će se na šest etapa na trasi većoj od 1.000 kilometara kroz trinaest županija diljem Hrvatske, pa će tako biciklisti uživati u prirodnim ljepotama već poznatih, ali i nekih novih destinacija. Vozit će sljedećim etapama:

1. Osijek – Varaždin (237 km), 2. Slunj – Otočac (187 km), 3. Primošten – Makarska (167 km), 4. Zadar – Crikvenica (197 km), 5. Rabac/Labin – Opatija (137,5 km) i 6. Samobor – Zagreb (156,5 km).

Kraj posljednje etape i proglašenje ukupnog pobjednika ove će godine biti kod Hrvatskog narodnog kazališta na Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu.

U ovom je trenutku prijavljeno 140 biciklista koji dolaze sa šest kontinenata, a među zvučnim timovima ističu se nizozemski Jumbo – Visma, trenutno drugi tim u svjetskom poretku te Bahrain Victorius iz Bahreina koji drži četvrto mjesto na svjetskoj ljestvici te je ujedno i ekipa koja je s 27 pobjeda u sezoni 2021. najviše napredovala na svjetskoj ljestvici s 11. na 4. mjesto.

Ukupno će na utrci sudjelovati i šestorica Hrvata – Antonio Barać (Meridiana Kamen Team), Matija Beđić (Meridiana Kamen Team), Filip Kvasina (Meridiana Kamen Team), Lorenzo Marenzi (Meridiana Kamen Team), Fran Miholjević (Cycling Team Friuli) i Josip Rumac (Androni Giocattoli – Sidermec). Svi će se natjecatelji boriti za crvenu majicu s detaljima prepoznatljivih crveno-bijelih kvadratića koja pripada vodećem biciklistu u ukupnom poretku, a na kraju će biti nagrađeni i najbolji biciklisti po bodovnom poretku i poretku brdskih ciljeva, najbolji mladi vozač do 23 godine te najbolja ekipa.

Uz organizatore, direktora utrke Vladimira Miholjevića i tehničkog direktora utrke Luku Mišovića, predstavljanju u Osijeku prisustvovali su i Josip Pavić, posebni savjetnik za sport ministrice turizma i sporta, Igor Kreitmeyer, ravnatelj Uprave za zaštitu prirode u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Grada Zagreba, Dubravko Šimenc, voditelj Odjela za strateške marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice i Josip Mataija, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova.

Komentari