Varaždin domaćin dva velika atletska natjecanja za osobe s invaliditetom

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 08.05.2013. 18:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger/VT

Hrvatski paraolimpijski odbor, Atletski klub Sloboda i Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom zajednički organiziraju dva natjecanja za osobe s invaliditetom...

Riječ je o 1. ekipnom atletskom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom, koje će se održati 11. svibnja, te o 16. otvorenom atletskom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom CRO OPEN, koje će se održati 25. i 26. svibnja. Oba natjecanja održat će se na Sportskom centru Sloboda, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Tako će ove subote nastupiti 104 atletičara s invaliditetom, među kojima su i osvajači olimpijskih medalja.

 - Kad smo prije petanest godina započeli sa razvojem atletike za osobe sa invaliditetom u cijeloj Hrvatskoj imali smo samo petnaest atletičara, a do današnjeg dana ta se brojka znatno povećala. Ovo je prvo poslije paraolimpijskih igara u Londonu, a ujedno i početak natjecateljskog ciklusa za slijedeće igre. Natjecanje će se odvijati u svim atletskim disciplinama koja su u programu paraolimpijskih igara – rekao je Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Potpredsjednik AK Sloboda Stjepan Smernjak istaknuo je kako klub ima dosta iskustva u organizaciji velikih natjecanja. Također, napomenuo je kako u AK Sloboda djeluje sekcija atletičara s invaliditetom. Voditelj te sekcije je Damir Frntić. AK Sloboda je inače član Hrvatskog atletskog saveza za osobe s invaliditetom, a u klubu ističu kako je cilj podizanje svijesti i odgovornosti zajednice prema osobama koje se bave sportom unatoč zdravstvenim poteškoćama.

Komentari