velika sportska priredba

Varaždin sljedeće godine domaćin Europskog atletskog prvenstva!

Varaždin će 10. i 11. kolovoza 2019. godine biti domaćin Ekipnog prvenstva Europe u atletici - 2. liga

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.10.2018. 12:34

Zadnja izmjena: 24.10.2018. 12:38

Varaždin će 10. i 11. kolovoza 2019. godine biti domaćin Ekipnog prvenstva Europe u atletici - 2. liga. Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok potpisao je danas sporazum  o organizaciji prvenstva kojim se reguliraju obaveze između Europskog atletskog saveza, Hrvatskog atletskog saveza i Grada Varaždina koji je suorganizator prvenstva zajedno s Atletskim klubom Sloboda.

Prema riječima gradonačelnika Čehok, Varaždin će ponovo u potpunosti opravdati ulogu domaćina još jednog velikog sportskog natjecanja.

- Bili smo odlični domaćini jakih međunarodnih rukometnih i nogometnih prvenstava, a točno trideset godina nakon održavanja Juniorskog prvenstva Europe u atletici JUPEA na istom stadionu naći će se ponovo atletičari iz cijele Europe. To je veliko priznanje i privilegija Varaždina koja za sobom povlači i brojne obaveze - rekao je Čehok.

Kako je izjavio, u Varaždinu se proteklih godina nedovoljno ulagalo u održavanje sportskih objekata, a kako kaže, od samog početka mandata pronalaze načine kako urediti sva igrališta.

- Stadion Sloboda počeli smo već uređivati ali pred nama je još mnogo posla kako bi stadion zadovoljio visoke standarde za tako značajno natjecanje u kolovozu slijedeće godine. Samu atletsku stazu i druga borilišta na stadionu potrebno je obnoviti što nije jeftino. Nadam se da ćemo u tome uspjeti računajući na veliki entuzijazam i sposobnost ljudi iz atletskog kluba Sloboda koji je suorganizator natjecanja te Zajednice športskih udruga Grada Varaždina.– istaknuo je gradonačelnik Čehok.

Dvodnevna natjecanja održavat će se na stadionu „Sloboda“, a  uz reprezentaciju Hrvatske očekuju se atletičari izSlovenije, Izraela, Litve, Islanda, ukupno preko tisuću sudionika iz dvanaest zemalja. Među njima bit će istaknuti olimpijci, a varaždinska publika imat će priliku vidjeti  i navijati za najveće hrvatske atletske zvijezde Sandru Perković, Saru Kolak, Stipu Žunića i druge.

Komentari