U varaždinskoj Gradskoj vijećnici održan je radni sastanak na kojem su najavljena zanimljiva odbojkaška događanja u Varaždinu tijekom predstojećih mjeseci. Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok sa suradnicima primio je predstavnike Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Kao što je najavljeno u varaždinskoj Areni će biti odigrane utakmice Europske odbojkaške lige. Ženska odbojkaška reprezentacija Hrvatske 29. svibnja ugostit će Mađarsku, 1.-2. lipnja Austriju a 15. lipnja Francusku. Muška odbojkaška vrsta istih će dana igrati protiv najboljih selekcija Estonije, Španjolske i Nizozemske. Na današnjem sastanku najavljeno je da će 21. – 22. lipnja biti odigrane finalne utakmice (Final Four) ženskih reprezentacija.

Osim nastupa odbojkaških reprezentacija, razmatrana je i zamolba da Varaždin krajem srpnja ove godine bude domaćin i pokrovitelj Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku, a tereni bi trebali biti uređeni na Aquacityu uz jezero Motičnjak pokraj Varaždina. Nadalje, Varaždin bi trebao u ljeto biti domaćin odbojkaškog kampa za mlade igrače i trenere na kojem se očekuje dvjesto polaznika.

Na sastanku su još prisustvovali: Predsjednik HOK saveza Ante Baković, direktorica Valentina Biflin te direktor reprezentacije Fran Žanić te predstavnici OK Kitro iz Varaždina predsjednik Damir Martinčević i trener i član UO Ivica Đolong.

Komentari

01.03.2019. 15:33h Zadnja izmjena: 01.03.2019. 15:51