NAVIJANJE

Varaždin i BBB primjer pravog sportskog navijanja

Objavljeno: 07.08.2022. 16:23

Zadnja izmjena: 07.08.2022. 16:26

Dobra igra momčadi NK Varaždin i rekordna posjeta na varaždinskom stadionu kao da je malo zasjenila navijanje za vrijeme utakmice Varaždin – Dinamo.

Tijekom cijelog susreta i domaći i gostujući navijači korektno su navijali za svoju momčad, što je naravno za svaku pohvalu, ali to bi i trebalo biti nešto uobičajeno. Međutim, vrlo pohvalno je ono što se dogodilo na tribini na kojoj su bili navijači Dinama, Bad Blue Boysi. Razvili su transparent na kojem je pisalo „Od zime na Dinari do prvog barjaka u Kninu, za slavne Pume hvala Varaždinu!“.  Uzimajući u obzir sve animozitete između klubova i navijača, ovo je svijetli navijački primjer u koji bi se trebale ugledati sve navijačke skupine i navijači. Umjesto pogrdnih riječi i vrijeđanja, zajedničko slavlje zajedničkih vrijednosti, a svatko je i dalje navijao za svoj klub.

Potvrda tome je i pjesma Moja domovina, koju su započeli Bad Blue Boysi i pozvali cijeli stadion da im se pridruži. Što se i dogodilo. Tako velike pohvale idu i varaždinskim navijačima i ljubiteljima nogometa, koji su se izdignuli iznad navijačko-klupskih okvira i pokazali da za veliki praznik nogometa u Varaždinu nisu potrebne tučnjave i vrijeđanja.

Ovakva atmosfera može samo doprinijeti još većoj posjeti nogometnih utakmica NK Varaždin te na tribinama stvoriti obiteljsku navijačku atmosferu u kojoj se navija za svoj klub i veseli lijepim sportskim potezima na terenu.

Komentari