ISTRA 1961 - VARAŽDIN

Varaždin iz jedinog udarca u okvir gola pobijedio u Puli

Objavljeno: 20.02.2021. 16:05

Zadnja izmjena: 20.02.2021. 17:20

U susretu 22. kola HT Prve lige Varaždin je u Puli pobijedio Istru 1961 rezultatom 0:1 (0:0). Iz jedinog udarca u okvir gola Senić na asistenciju Postonjskoh u 88. minuti donosi Varaždinu pobjedu i vrlo važne bodove u borbi za ostanak. Za pobjedu je vrlo zaslužan i golman Horkaš koji je obranio i  jedanaesterac.  

Nakon početnog ispitivanja snaga prvu priliku imala je domaća momčad i to već u 6. minuti. Guzina je iz gužve u šesnaestercu pucao ali je Horkaš dobro reagirao. Već minutu kasnije s oko 20 metara udarac je isprobao Blagojević i pogađa stativu Horkašova gola. Nakon toga Varaždin uspostavlja ravnotežu na terenu i uz nekoliko poluprilika s obje strane nije bilo većih uzbuđenja. Najvažniji trenutak poluvremena dogodio se u 31. minuti kada, na sugestju VAR-a kada sudac Jović dosuđuje kazneni udarac za istru 1961. Međutim, Horkaš čita udarac Lončara i spašava Varaždin. Do kraja poluvremena još nekoliko poluprilika, ali je Varaždin ostao i dalje bez udarca u okvir gola. Varaždinci su više bili koncentrirani na obrambene zadatke, što se vidi i u formaciji 5-4-1 u kojoj su nastupili.   

Drugo poluvrijeme je počelo bez većih prilika, a domaći nogometaši bili su malo agilniji. U 59. minuti Stolnik je dobio crveni karton i ostavio svoju ekipu s igračem manje. Od tada Istra 1961 kreće u sveopći napad, igra se samo na polovici Varaždina. Međutim, ništa od udaraca prema golu Varaždina ne završava u mreži, ili su domaći nogometaši neprecizni ili je Horkaš uvijek na mjestu. U 69. i 76. minuti velike prilike za Istru 1961 ali Horkaš sve brani. U 88. minuti Senić, koji je ušao u 62. minuti glavom postiže gol iz prvog udarca u okvir na utakmici momčadi Varaždina. Treba napomenuti da je asistent za gol Postonjski odlično nabacio iz slobodnog udarca.

Ovom pobjedom Varaždin mirnije ulazi u sljedećih nekoliko kola, a vjerojantno je napravio i veliki korak prema ostanku u Ligi. 

 

Komentari