izniman sportski uspjeh

Varaždin ima europsku prvakinju - 16-godišnja Amanda Mlinarić osvojila zlato u streličarstvu

Objavljeno: 27.08.2017. 12:49

Zadnja izmjena: 27.08.2017. 12:56

Varaždin je uvijek imao brojne talentirane sportaše, ali se ne sjećamo kada je posljednji put imao tako mladu osvajačicu europske krune, kao što je to pošlo za rukom 16-godišnjoj Amandi Mlinarić.

Amanda je kao članica Varaždinskog streličarskog kluba sudjelovala na Europskom field prvenstvu u Mokricama kod Čateža. Sa svojih 16 godina bila je uvjerljivo najmlađa natjecateljica, ali to joj nije smetalo da u juniorskoj konkurenciji složenog luka bude najbolja u kvalifikacijama, potom prođe sve eliminacijske oglede, a onda u finalu savlada Šveđanku Caroline Kack s visokih 6 poena razlike. 

Sve u žuto

Pri tome je svih 12 strijela u mete smještene na različitim udaljenostima pogodila u žuto. Amanda je ove godine nanizala upravo nevjerojatan skup odličnih rezultata. Dva svjetska kadetska rekorda, juniorski europski rekord, medalje s europskih juniorskih kupova i državnih prvenstava, pa do europske krune. Ove godine nije bilo turnira s kojeg se Amanda nije vratila s medaljom, pa čak kad je pucala i u apsolutnoj konkurenciji s muškim kolegama. Amanda je tek nedavno napunila 16 godina, te su ovi uspjesi još uvijek samo početaka njezinog puta prema vrhu svjetskog streličarstva.

Na ovom  EP u Sloveniji, sudjelovao je i Alen Remar, također član Varaždinskog streličarskog kluba, koji je u juniorskoj konkurenciji olimpijskog luka zauzeo odlično 7. mjesto. Trener Cvijetoslav Zorman očito je izvrsno pripremio streličare za ovo Europsko prvenstvu, te u nastavku njegovog rada s mladim streličarima i dalje očekujemo odlične rezultate. Varaždin ima streličare spremne za svjetski vrh.

Komentari