Spektakl u Areni

Varaždin po prvi put domaćin međunarodnog stolnoteniskog turnira WTT Feeder

Objavljeno: 02.04.2024. 09:39

Zadnja izmjena: 02.04.2024. 09:47

Varaždin je po prvi put domaćin međunarodnom turniru stolnog tenisa iz serije WTT Feeder, a u varaždinskoj Areni će od danas pa sve do 7. travnja sudjelovati 240 stolnotenisača i stolnotenisačica iz 40 zemalja svijeta, dok će ukupno kroz Varaždin u tom razdoblju prodefilirati oko 400 sportaša i pratećeg osoblja, najavljuju organizatori.

 Turnir organiziraju Hrvatski stolnoteniski savez i Grad Varaždin, a da bi sve smjestili, kako ističu, morali su rezervirati šest hotela, tri u Varaždinu, dva u Čakovcu i jedan u Prelogu. Hrvatske boje u Varaždinu branit će ukupno 17 stolnotenisača i stolnotenisačica, i to u tri konkurencije, pojedinačno, parovi i mješoviti parovi, a najviše se očekuje od Tomislava Pucara, Andreja Gaćine, Filip Zeljka, Frane Kojića i Ivora Bana te kod djevojaka od Ivane Malobabić, Hane Arapović, Lee Rakovac i Mateje Jeger Majstorović. Iznimno, u Areni će nastupiti i Ronald Ređep, Varaždinac koji je u stolnom tenisu aktivan već 40-ak godina.

Danas kreću kvalifikacije

 U Varaždinu nastupa kompletna muška reprezentacija koja ide u Pariz na Olimpijske igre (OI). - Baš iščekujem turnir sa zadovoljstvom, na jednom mjestu će nastupiti osam naših reprezentativaca, pet najboljih seniora i tri mlada, koji tek kucaju na vrata seniorske reprezentacije. Drago mi ih je sve vidjeti na jednom mjestu, pogotovo ove mlađe na seniorskoj međunarodnoj sceni. U Varaždinu su, kao i u Zagrebu, uvijek dobro organizirani turniri - kazao je izbornik seniora Neven Karković.

Danas u Areni kreću kvalifikacije u pojedinačnoj konkurenciji i parovima, trajat će sve do srijede, a od četvrtka kreće glavni ždrijeb pa sve do nedjelje kada su finala.
 

Komentari