NK VARAŽDIN

Varaždin sutra bez pet standardnih igrača traži pobjedu na Krimeji

Objavljeno: 12.08.2021. 18:41

Zadnja izmjena: 12.08.2021. 18:55

NK Varaždin sutra igra prvu utakmicu u Drugoj HNL u sezonu 2020/21. Ekipa je nakon jutrošnjeg treninga i ručka otputovala u Ravnu Goru gdje će prenoćiti, pa sutra izravno na riječku Krimeju gdje u 17.30 sati počinje utakmica 1. kola protiv Orijenta 1919.

Varaždinci u susret ulaze bez najmanje pet standardnih igrača, te ostaje za vidjeti hoće li alternative biti dovoljno kvalitetne za osvanje prvih drugoligaških bodova. Naime, kroničnih problema s ozljedama imaju Posavec, Pellumbi i Peco, a kako su se tek nedavno priključili momčadi i nisu prošli pripreme teško je za vjerovati da će sutra nastupiti. Također, neće biti niti Senića i Elezija koji su suspendirani zbog tri žuta, odnosno crvenog kartona iz prošlog prvenstva.

Što se postave tiče, koja će istrčaiti sutra, trener Mario Carević je dosta neodređen.

- Teško mi je reći postavu, imam dvojbe na nekim pozicijama, a i inače ne volim najavljivati, a imamo i mehaničkih problema i ozljedica. Recimo Igrec konkretno, osjetio je mišić i sada ovisi hoće li biti spreman, pa ćemo na kraju, pred susret, vidjeti kako ćemo posložiti momčad, rekao je Carević.

Kontrolirati utakmicu

Na pitanje o  previđanju ishoda utakmice i čemu se nada u Rijeci odgovorio je sljedeće:

- Neozbiljno da prognoziram rezultatski, ali spremni smo i duboko vjerujem u dečke i želim da se od prve minute nametnemo. Orijent 1919 su stvarno dobra ekipa, njih krasi brzina i motoričnosti, a ambiciozni su i znaju igrati. Igraju u jednom specifičnom sustavu. Imaju kvalitete, međutim stvarno se nadam da naše iskustvo pojedinaca iz Prve lige i ovo sve što smo do sada radili da ćemo iskoristiti i od prve minute imati gard da smo mi želimo dominirati i da mi želimo pobijediti. Naravno, da neće biti lako, da će se i njih nešto pitati. Cijenimo ih i respektiramo, i nije to floskula, ali stvarno su zanimljiva ekipa. Nadam se da ćemo mi kontrolirati utakmicu od prve minute, zaključio je Carević.

Mladi igrači

Drugoligaške ekipe u svom sastavu moraju imati tri mlada igrača. Iako ih je sedam, osam bilo na pripremama još uvijek se ne zna koji će nastupiti u prvoj postavi.

- Imamo puno mladih u konkurenciji i nema straha da ćemo ostati bez njih. Svi su u konkurenciji i vidjet ćemo. Do zadnjeg dana, do pred utakmicu nećemo znat tko će početi, rekao je Carević.

Puno je nepoznanica u ekipi Varaždina, pa je teško predvidjeti kako će završiti sutrašnji susret. Sutra oko 19,30 bit će sve jasnije.

Svi ljubitelji nogometa i navijači NK Varaždin susret 1. kola Druge HNL, između Orijena 1919 i Varaždina mogu gledati u izravnom prijenosu na HNTV od 17.30 sati.

Komentari