STOLNI TENIS

Varaždin ugošćuje 260 stolnotenisača iz 28 zemalja

HSTS

Objavljeno: 04.09.2021. 18:40

Zadnja izmjena: 04.09.2021. 18:42

Od 4. do 10. rujna u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin igrat će se turnir WTT Youth Contender Varaždin.

Godinama je Varaždin domaćin svjetskoj seriji turnira, jedino ga nije bilo prošle godine zbog pandemije. U odnosu na prijašnje godine turnir je doživio neke preinake, sad je dio WTT serije omladinskih turnira, povećao se broj dobnih skupina, sada ih je pet (U-19, U-17, U-15, U-13 i U-11), a zbog pandemije je i razdijeljen.

Ranijih godina slovenski i hrvatski turnir su bili jedan iza drugoga, ove godine su u istom terminu, ali podijeljen je na dječake i djevojčice. Tako će u Varaždinu startati djevojke (4. do 6. rujna), u Otočecu dječaci, a onda će se zamijeniti (8. do 10. rujna). Ukupno će u Varaždinu nastupiti 260 natjecatelja iz 28 zemalja.
- Nakon godinu dana stanke Svjetska federacija je krenula s novom organizacijom turnira. Varaždin je ostao na svjetskoj karti u jednom uskom krugu zemalja, što dokazuje da smo odlični domaćini i da imamo povjerenje čelnika svjetske federacije. Usprkos svim mjerama i problemima zbog pandemije u Varaždinu će nastupiti igrači i igračice iz 28 zemalja, osim europskih zemalja doći će nam i natjecatelji iz Indije, njih čak 28, Tajlanda, SAD-a, Katara, Irana, Saudijske Arabije... Novost je da će po prvi put se istovremeno igrati dva turnira, koji su praktički spojeni. S obzirom na to da je svima to novost još učimo kako to sve posložiti, pogotovo zbog mjera u vezi Covid-19. Koliko nam je teže zbog tih mjera? U odnosu na prijašnje organizacije barem 30 posto - istaknuo je Tomislav Crnadak, predsjednik STK Varaždin, kluba, koji je uz Hrvatski stolnoteniski savez, organizator turnira.

Komentari