Varaždin Volley u nedjelju domaćin pripremnog turnira za odbojkašice

Objavljeno: 28.08.2015. 08:17

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

U varaždinskoj Areni u nedjelju će snage odmjeriti četiri ženske odbojkaške ekipe, sve redom sudionika 1. B lige odbojkašica; uz domaćina će nastupiti zagrebačka Fortis Volta, Sisak i Kastav 1998 iz Rijeke.

Iza odbojkašica Varaždin Volleya su dva tjedna priprema za njihovu drugu natjecateljsku sezonu u 1. B hrvatskoj odbojkaškoj ligi. Nakon 9. mjesta na kraju debitantske sezone, letvica ambicija se – kao i svake godine dosad – penje za jednu stepenicu.

- Svake sezone želimo napraviti korak više prema našem odavno zacrtanom dugoročnom cilju, usponu u vrh hrvatske ženske odbojke. Težak je to put jer je konkurencija u hrvatskoj ženskoj odbojci nemjerljivo veća od one u muškoj, gdje se Varaždin etablirao prije desetak godina kao nositelj kvalitete uz zagrebačku Mladost, prvi prekinuo dominaciju odbojkaša sa Save s dvije titule prvaka i jednom pobjednika Kupa. Zadnjih godina po sličnom receptu stvaramo vrijednost u ženskoj odbojci. Sustavno, s naglaskom na rad s vlastitim podmlatkom i rezultati se vide. Mlađe kategorije sudjeluju na nacionalnim završnicama, a prva, seniorska ekipa, također među najmlađima na hrvatskoj odbojkaškoj sceni, igra 1. B ligu u kojoj je nakon prošlosezonskog 9. mjesta sada cilj plasman u gornjem domu, među šest najboljih. Dakako, uz daljnje igračko sazrijevanje naših odbojkašica, kako pojedinačno tako i ekipno – najavljuje Ivica Đolonga, prvi operativac kluba proteklih godina, a od ovog ljeta i trener prve ekipe.

Prvi pravi test dosad odrađenog u pripremama za sezonu od koje se puno očekuje u sportskom, ali i u logističkom smislu, djevojke će imati ove nedjelje u dvorani uz Dravu, popularnoj Areni. Ekipa Varaždin Volleya će pod vodstvom trenera Đolonge i njegovog prvog suradnika Ivana Bregovića biti domaćin pripremnog turnira na kojem će nastupiti tri suparnika iz njihove, 1. B lige – zagrebačka Fortis Volta, Sisak i Kastav 1998 iz Rijeke.

Komentari