Najbolji u državi

Varaždinci Aki Vucković i Danica Pajtak prvaci Hrvatske u disc golfu

Objavljeno: 06.06.2016. 09:12

Zadnja izmjena: 06.06.2016. 09:15

Foto: Lagoda

Proteklog vikenda u Martinuševcu u Međimurju održano je 4. Prvenstvo Hrvatske u disc golfu, a titule državnih prvaka odnijeli su Aki Vucković i Danica Pajtak, članovi disc golf kluba Varaždin.

Prvenstvo je trajalo dva dana. U subotu 4. lipnja igrale su se dvije runde od 21 staze, a u nedjelju jedna runda i finale za najbolje igrače na 9 staza. S obzirom na toplo vrijeme te duge runde koje su trajale gotovo četiri sata, u konačnici, uz tehniku, faktor je bila i fizička priprema natjecatelja.

Pobjedom u ženskoj konkurenciji Danica Pajtak prekinula je trogodišnju dominaciju Maje Šimenc koja je ove godine zauzela drugo mjesto.

Borba je bila neizvjesna gotovo do samog kraja, no Pajtak je dobrom igrom u finalu uspjela nadoknaditi bod zaostatka za Šimenc i na kraju turnir završiti s tri boda prednosti. Na treće mjesto plasirala se Natalija Jarec.

U muškoj konkurenciji od prvog je dana Aki Vucković bio u prednosti koju je uspio zadržati do samog kraja i tako obraniti prošlogodišnju titulu držanog prvaka. Drugo mjesto osvojio je igrač iz Zagreba Tomislav Gorički, dok smo trećeplasiranog dobili tek nakon odigranih šest staza doigravanja u kojem je Radule Mikić bio bolji od Nine Đuraka.

Prvenstvo je održano u organizaciji Hrvatskog flying disc saveza, a izvršni organizator bila je tvrtka Lagoda.

Na prvenstvu je sudjelovalo 15 igrača i igračica, a organizatori očekuju kako će 5. izdanje prvenstva okupiti veći broj igrača i igračica jer su u Varaždinu i Zagrebu planirane brojne aktivnosti za popularizaciju ovog sporta, a tijekom godine vjerojatno će Hrvatska, uz postojeća četiri, dobiti još dva nova disc golf terena u Požegi i Labinu.

Komentari