BAJKOM NA BREGE

Varaždinci na biciklima osvojili Velebit

Objavljeno: 22.06.2021. 13:24

Zadnja izmjena: 22.06.2021. 14:45

Protekle subote u organizaciji Brdsko-biciklističkog kluba Senj i Turističke zajednice grada Senja održana je 18. po redu tradicionalna MTB utrka pod nazivom "18. Uspon na Zavižan".

Članovi Varaždinske zajednice i zaljubljenici u brdski biciklizam pod nazivom "BnB/Bajkom na brege" sudjelovali su u utrci koja je okupila više od 300-tinjak brdskih biciklista iz cijele Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Start utrke bio je iz centra Senja uz more sa 0 metara nadmorske visine a cilj utrke kod planinarkog doma na Zavižanu na 1594 metara nad morem. Dužina staze tj. uspon koji je trebalo savladati je bio 38 kilometara.

Dečki iz BnB-a su podjelili snage i neki krenuli iz Senja a neki iz Krasnog. Svi su uspješno završili utrku i, kako sami kažu, bez obzira na zahtjevan i težak uspon sve se isplati kad dopedaliraš do vrha Velebita jer je tada zadovoljstvo potpuno a osječaj neopisiv. Svojim redovnim i organiziranim vožnjama članovi sportske zajednice Bajkom na brege okupljaju rekreativce i zaljubljenike u brdski biciklizam i nastoje kroz svoje vožnje osvjestiti i potaknuti populaciju na bavljenje fizičkom aktivnošću i rekreacijom u cilju unaprijeđenja i očuvanja zdravlja.

Komentari