BICIKLIZAM

Foto - Odlično organizirana nacionalna prvenstva u cestovnom biciklizmu

Objavljeno: 26.06.2022. 18:31

Zadnja izmjena: 26.06.2022. 18:50

Danas je završen trodnevni program biciklističkih nacionalnih prvenstava, koja su u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji organizirali BD Sloga iz Varaždina i BK Kneginec.

Nakon pojedinačnog kronometra u petak i nastupa početnika, početnica i kadetkinja u cestovnom biciklizmu u subotu, posljednjeg su dana održane utrke kadeta, juniora, juniorki, seniora i seniorki te veterana. Vozili su na kružnoj stazi od Svetog Ilije, kroz Beletinec, Završje Podbelsko, Radovan, Lovrečan, Tužno, Črešnjevo i Beretinec s ciljem u Svetom Iliji.

Poredak

Državni prvaci u seniorskoj kategoriji su Carlo Jurišević (KD Rog) i Matea Deliu (Team Jadan Vive-le-Velo), kadet Luka Škara (BK Zadar), junior Nicolas Gojković (Team Fratelli Giorgi) te veterani Bojan Rafaj (BK Rijeka), Goran Gal (BD Sloga), Robert Buterin (BK Zadar) i Vlatko Sesar (BK Dinamo).

Startove nedjeljnih utrka označili su varaždinski župan Anđelko Stričak i predsjednik Općinskog vijeća Općine Sveti Ilija Dean Hrastić, a medalje su najboljima uručili saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski i županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek.

Župan Stričak je naglasio kako je ovo odlična promocija čitavog varaždinskog kraja. – Prema podacima naše turističke zajednice sve više posjetitelja, turista, ali i građana boravi u prirodi i želi aktivan odmor povezan s njihovim hobijima. I ove utrke to potvrđuju. Biciklisti su tri dana boravili na području Varaždinske i Međimurske županije i utrkivali se po ovim našim lijepim, zelenim bregima. Osim sportskog i rekreativnog segmenta, ova utrka je i prilika da se svi biciklisti upoznaju s ljepotama Varaždinske županije i vide što sve ovaj kraj nudi, od smještajnih kapaciteta, gastronomije i aktivnog turizma – rekao je Stričak.

Predsjednik HBS-a Tomislav Zadro izrazio je zadovoljstvo organizacijom.

– Kronometar je bio besprijekoran, cestovne trke isto tako. Oba kluba su se zaista potrudila i čestitam im na tome. – kazao je Zadro te najavio sljedeća natjecanja hrvatskih biciklista.

– Uskoro nas očekuje odlazak u Portugal na Europsko prvenstvo. Imamo jednog vrhunskog mladog natjecatelja, Frana Miholjevića, te ukoliko bude i malo sportske sreće možemo čak možda i do medalje. Imamo također jednog vrhunskog seniora u BMX Freestylu, među pet najboljih na svijetu, Marina Ranteša, našeg Varaždinca. To su trenutno perjanice hrvatskog biciklizma – zaključio je predsjednik Hrvatskog biciklističkog saveza.

Komentari