PARAOLIMPIJSKE IGRE

Varaždinka Helena Dretar Karić ide u Tokyo!

Odlukom ITTF-PTT-a danas je dodjeljena pozivnica za nastup na 16. paraolimpijskim igrama u Tokyu Varaždinki Heleni Dretar Karić, parastolnotenisačici koja nastupa u kategoriji 3.
Objavljeno: 26.06.2021. 20:27

Zadnja izmjena: 27.06.2021. 08:11

Odlukom ITTF-PTT-a danas je dodjeljena pozivnica za nastup na 16. paraolimpijskim igrama u Tokyu Varaždinki Heleni Dretar Karić, parastolnotenisačici koja nastupa u kategoriji 3.

- S velikim nestrpljenjem sam očekivala vijest o dodjeli pozivnice za nastup na 16. paraolimpijskim igrama u Tokyu. Presretna sam da sam je ja upravo dobila, rekla je Helena Dretar Karić.

- Početkom lipnja na poslijednjim kvalifikacijama u slovenskom laškom, gdje su se samo pobjednice kategorija kvalificirale za igre,  ispala sam u polufinalu od Japanke Jokimi s 3:2. Moram priznati, možda zvuči neskromno, ipak sam očekivala tu pozivnicu, jer sam u svojoj kategoriji 11-ta na svjetskoj rang listi, a njih 10 su se izravno kvalificirale za Tokijo. Isto tako, možda je pozivnica opravdano dodjeljena meni, jer igram parove s Anđelom Mužinić koja se kao četvrta na rang listi već kvalificirala, a mi kao aktualne europske prvakinje i vice prvakinje s igara u Rio de Janeru svakako zaslužujemo igrati kao ekipa u Tokyu. Dat ću sve od sebe u pojedinačnom djelu natjecanja, a u ekipnom djelu Anđela i ja smo jedne od favoritkinji za medalju. Ne bih ništa željela pompozno najavljivati, valja samo i dalje trenirati i pripremati se za kolovoz kada počinju igre. Vidimo se u Tokyu, zaključila je Helena Dretar Karić.

Heleni Dretar Karić bit će to treće igre, jer je nastupila 2012. u Londonu i 2016. u Rio De Janeru. Hrvatske boje u para stolnom tenisu branit će tako u kategoriji 3. Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić te u kategoriji 6. Pavao Jozić

Komentari