24. streličarski turnir

Varaždinska streličarka Božena Šimek- Šuplika oborila državni rekord

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.07.2017. 13:32

Zadnja izmjena: 24.07.2017. 13:36

Foto: Facebook

U nedjelju je u Prelogu održan tradicionalni 24. streličarski turnir WA 900, poznatiji pod nazivom "Zlatna strijela Preloga" na kojem je varaždinski SK “Cekin“ imao smo jednu, ali vrijednu predstavnicu.

Inače, Disciplina WA 900 krugova jedna je od zahtjevnijih disciplina metnog streličarstva, a na turnir je, nakon godine dana izbivanja zbog sportske ozljede ramena, izašla Božena Šimek-Šuplika i zauzela 1. mjesto. Uz osvojenu zlatnu medalju, oborila je još jedan državni rekord.

- Rame koje me mučilo mjesecima konačno sam uspjela doveseti u kakav, takav red i izašla sam na ovaj turnir ne baš osobito sprema i bez ikakvih očekivanja, ali "morala" sam "pa makar umrla". :) Pričam li da sam, uprkos ne malom iskustvu, umirala od treme i straha i da su mi se tresla koljena, vjerojatno će nekom biti smiješno, ali bilo je baš tako...no "preživjela sam". Bilo je trenutaka kad sam mislila da više ni luk ne mogu dići, a onda još ispucati strijelu na suncu koje je nemilice pržilo činilo se znanstvenom fantastikom no, ma ko što mislio o tome, zajedno smo uspjeli.- napisala je Božena na svom Facebook profilu

Komentari