1. turnir hsts-a

Varaždinske stolnotenisačice osvojile srebrne medalje na turniru u Zadru

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.09.2017. 16:30

Zadnja izmjena: 06.09.2017. 11:02

Proteklog vikenda u Zadru je održan 1.turnir HSTS-a. Od predstavnika i predstavnica STK Varaždin najbolji rezultat ostvarile su Petra Petek i Tena Kovaček koje su osvojile srebrnu medalju.

Petra Petek prošla je svoju kvalifilacijsku grupu ispustivši tek jedan set u mečevima protiv Eme Marn iz Malinske i Ane Murat iz Dugog Sela. Nakon toga u polufinalu bila je bolja od Klare Cakol iz zagrebačkog STK Tisa rezultatom 3-1. U finalu je u izjednačenom meču izgubila od Mateje Jeger koja igra u njemačkoj drugoj ligi rezultatom 3-1.

Kadetkinja STK Varaždina Tena Kovaček isto je jako dobro krenula u novu sezonu, bila je sigurna do finalnog meča gdje je poražena od Janje Matijašec iz Stk Ljubešćice rezultatom 3-1.

Vrijedi istaknuti i nastupe ostalih predstavnika STK Varaždin prije svega mladog i perspektivnog najmlađeg kadeta Simona Dvorskog (2. s aktualne rang liste) koji je u starijoj kategoriji mlađih kadeta došao do četvrfinala. Isti uspjeh postigao je još jedan mlađi kadet STK Varaždina Matej Stočko. Kod ženskih predstavnica Jelena Vukelić izgubila je među osam najboljih mlađih kadetkinja isto kao i Lucija Sitar u kadetkinjama.

Sve to predstavlja dobar početak sezone za igrače i igračice trenera Saše Suhodolčana, koji je uoči turnira u Zadru proveo pet dana u Novom Sadu vodeći pripreme ženske paraolimpijske reprezentacije uoči EP u rujnu gdje naša reprezentacija u sastavu Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić brani zlato s prethodnog europskog prvenstva.

Komentari