ekipno prvenstvo europe

Varaždinski atletičari ostvarili dobar nastup u Tel Avivu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.06.2017. 08:36

Zadnja izmjena: 27.06.2017. 08:36

U izraelskom Tel Avivu ovog je vikenda održano ekipno prvenstvo Europe 2. Liga na kojem je sudjelovalo 12 zemalja a među njima i Hrvatska.  Od pozvanih 3 slobodina atletičara nastupilo je njih dvoje.

Gabrijel Stojanović je odlično istrčao svoju prvu dionicu u štafeti 4×400 m koja je tako ukupno osvojila 3 mjesto.  U ženskoj štafeti nastupila je i Kristina Dudek, a štafeta je osvojila 6. mjesto.  Nastup je zbog obaveza na studiju, u posljednji čas otkazala Lucija Pokos.  Hrvatska reprezentacija je na tom natjecanju bila desetkovana otkazima najboljih atletičara i atletičarki, poput Sandre Perković tako da je u jednom trenutku dolazilo u pitanje i opstanak u toj jakosnoj skupini. Ipak vrijedi istaknuti da je pod hrvatsku zastavu ponosno stala i Sara Kolak , donedavna članica Slobode i olimpijska pobjednica i tako primjerom ali i pobjedom pokazala kako se treba odnositi prema hrvatskoj reprezentaciji i Državi.

Inače ekipna prvenstva se održavaju svake druge godine u 3 lige i super ligi iz koje ispadaju 3 zadnje plasirane reprezentacije dok u viši rang odlaze 3 prvoplasirane. U Izrael su putovali i Ivan Domislović u svojstvu trenera reprezentacije, ali i kao predsjednik AK Sloboda te Patrik Koščak, tajnik Zajednice športskih udruga Varaždina.

Manje je poznato da se je za ovo natjecanje koje je održano u Izraelu kandidirao i grad Varaždina sa Hrvatskim atletskim savezom. Za slijedeće prvenstvo 2019. godine ova se kandidatura namjerava ponoviti.

Komentari