BK VINDIJA

Varaždinski bejzbolaši završili regularni dio sezone - slijede reprezentativne obveze

Objavljeno: 25.07.2021. 17:00

Zadnja izmjena: 25.07.2021. 19:55

Prvi regularni dio sezone završio je za članove BK Vindija,a većina kategorija završila je svoja natjecanja.

Seniroi bK Vindija krenuli su s treće pozicije nakon odigranih svih utakmica iz regularnog dijela u play off za prvaka države. Tu su se našli još “Olimpija” iz Karlovca, “Nada SSM” iz SPlita i ekipa Zagreba. Varaždinci su na kraju završili kao četvrti, izgubivši u polufinalu od Splita i u razigravanju za treću poziciju od Zagreba.

Seniori su i ove sezone zbog aktualne covid situacije ostali bez natjecanja u Srednjeeuropskoj Interligi koja okuplja najbolje ekipe iz Hrvatske, Slovačke, Mađarske i Srbije te natjecanje koje ima izniman značaj za razvoj mladih igrača i podizanje kvalitete sporta opčenito u regiji. A, iz istog razloga izostao je nastup na velikom, međunarodnom turnirr u Austriji, “Finkstonball".

Reprezentativne obveze

Do nastavka i jesenskog dijela sezone, za igrače seniorske ekipe ostao je još nastup za hrvatsku A reprezentaciju, koju očekuje nastup na Europskom Prvenstvu, od 12. do 19. rujna u talijaskom gradu Nettuno. U širi krug, koji će imati tri okupljanja pred sam nastup iza redova BK Vindija pozvani su: Rene Bodalec, Petar Juričić, Karlo Kos, Nino Kruhek i Sven Vojnović.

Mlađi igrači LL kategorija U12 i U15, polaznici “Vindi Iso Sport Škole Baseballa” nastupili su prošli vikend, od 7. do 11. srpnja u Beogradu, na Soulball Camp 2021. Ovaj kamp dio je Europskog programa za razvoj baseballa iz sklopa Erasmus projekata koji su zajedničkom suradnjom pokrenuli BK Vindija, BK Beograd ‘96 i BC Erd iz Mađarske. Starija kategorija igrača juniorskog sastava U18 sudjelovala je tijekom lipnja na pripremama muške U18 softball reprezentacije, a koja je sudjelovala od 12. do 17. rujna na Europskom “Qualifier” prvenstvu u Havličkuv Brod, u Češkoj uz reprezentacije Češke, Nizozemske i Izraela. Iz redova BK Vindija nastupili su: Predrag Ćirić, Sven Sabol, Luka Trupković i Niko Vučetić.

Prije odlaska na kraći odmor u BK Vindija priprema u organizaciji s MLBI sportski, bejzbol kamp pod vodstvom dvojice profesionalnih trenera: Bill Percy-USA i Paul Mrazek-Canada. Kamp će biti otvorenog tipa za sve zainteresirane koji se žele okušati u baseballu u dobi od 7 do 18 godina starosti. Treninzi će se odvijati svakodnevno u jutarnjem terminu od 9 do 12 sati i poslijepodne od 17 do 20 sati u periodu od 4.do 6. kolovoza na bejzbol stadionu “Home of Vindija baseball”, igralište “Srednjoškolac”. 

Komentari