BRDSKO BICIKLISTIČKI KLUB ASI

Varaždinski Brdsko biciklistički klub Asi organizira MTB utrku u disciplini Cross-country - 1. XCO Beretinec 2018.

Objavljeno: 22.08.2018. 12:24

Zadnja izmjena: 23.08.2018. 08:45

BBK Asi Varaždin organizira MTB utrku u subotu, 8. rujna u disciplini Cross-country 1. XCO Beretinec 2018. Utrka je rekreativnog karaktera u kategorijama juniori, juniorke, žene dva kruga, muški dva kruga i muški čeitir kruga.

Juniorke i juniori do 19. godine starosti natječu se za trofej „Mladi pobjednik/ca Sjevera“, voze dva kruga. Žene voze dva kruga i natječu se za trofej „Pobjednica Sjevera“. Muški dva kruga natječu se za trofej „Mali od Sjevera“. Muški čeitir kruga natječu se za trofej „Pobjednik Sjevera“.

Startne liste

Mjesto okupljanja natjecatelja bit će u Beretincu, na Seoskom domaćinstvu Canjuga, gdje se obavlja registracija natjecatelja i podjela startnih brojeva. Preuzimanje startnih brojeva moguće je u subotu, 8. rujna od 12 do 14,30 sati. Startne liste zaključuju se jedan sat prije starta pojedine utrke.

Start i cilj natjecanja je pokraj Seoskog domaćinstva Canjuga, gdje će biti i proglašenje pobjednika. U slučaju ekstremnih uvjeta na stazi (velike kiše ili velike vrućine) organizator će, u suradnji sa sucem, prilagoditi broj krugova za sve kategorije. 

Staza je kružna, duljine 4300 m i biti će označena crnim strelicama na bijelom papiru koje pokazuju smjer kretanja, a u skladu s tehničkim pravilima, te trakama na mjestima naglog mijenjanja smjera. Nagrade u svim kategorijama su medalje za prva tri natjecatelja, plakete za pobjednike po kategorijama te praktične nagrade sponzora. Za sve natjecatelje osiguran je ručak nakon utrke.

Utrka se održava prema MTB pravilniku HBS-a i UCI-a. Organizator ne snosi odgovornost za djela učinjena od strane vozača prema trećim osobama. Utrka se vozi bez obzira na vremenske uvjete.

 

Komentari