u velikoj britaniji

Varaždinski disc golferi s reprezentacijom nastupili na Svjetskom prvenstvu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.09.2017. 12:42

Zadnja izmjena: 08.09.2017. 12:46

Od 23. do 26. kolovoza u Colchesteru u Velikoj Britaniji održano je 2. Svjetsko ekipno disc golf prvenstvo, na kojem je prvi put nastupila i hrvatska reprezentacija. Hrvatske boje branio je tim sastavljen od osam igrača i igračica.

Iz Disc golf kluba Varaždin nastupili su Dinko Šimenc, Aki Vucković, Danica Pajtak, Aleksandar Sudžuković, Marko Kralj i Nino Đurak, a iz Disc golf kluba Zagreb Tomislav Gorički i Ira Molnar Gorički. Iako je Hrvatska zauzela posljednje, 10. mjesto u ukupnom poretku predsjednik Hrvatskog flying disc saveza i kapetan reprezentacije Tomislav Gorički je zadovoljan jer su se naši reprezentativci imali prilike boriti s najboljim svjetskim disc golferima.

- Manjak iskustva naših igrača presudio je da većinu bodova ipak uzmu suparnici.- kazao je Gorički koji smatra kako će iskustvo nastupa na Svjetskom prvenstvu podići kvalitetu igre hrvatskih igrača na potpuno novi nivo.

Inače, u Colchesteru su se natjecali predstavnici SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Novog Zelanda, Finske, Estonije, Češke, Kanade, Slovačke i Hrvatske. Pobjedu je u dramatičnom finalu odnijela Kanada, drugo mjesto pripalo je Finskoj, a brončani su bili Novozelanđani. Spomenimo i kako je hrvatskoj reprezentaciji podršku došla pružiti i delegacija Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sj. Irske.

 

Komentari