Troje članova Karate kluba nastupili su proteklog vikenda na jakom međunarodnom karate turniru "Vukovar kup 2016." na kojem su osvojili četiri medalje.

 Zlatnu medalju osvojio je Tibor Kovaćić u kategoriji učenici iznad 46 kg. Tibor je uvjerljivim pobjedama stigao do finala gdje je bio bolji od domaćeg borca Filipa Belobrajfića, člana Vukovara 91.

Dorian Kalajdžija osvojio je srebro u kategoriji mlađi kadeti do 52 kg. Nakon uvodnih nekoliko pobjeda stigao je do finala u kojem je bolji bio Frane Dropuljić iz Porto Tolera iz Ploča. Borba je završila jednakim brojem bodova nakon čega Dropuljić pobjeđuje sudačkom odlukom. Dorian se oprobao i u starijoj uzrasnoj kategoriji kadeta do 52 kg. Na putu do finala zaustavio ga je makedonski boraca Abdurahim Idrizi. Dorian je i u ovoj borbi poražen sudačkom odlukom tako da se u konačnici morao zadovoljiti broncom.

Leona Gulija u kategoriji učenica do 44 kg osvojila je srebro. U polufinalnoj borbi bila je uvjerljiva protiv Ive Pofuk iz Ivanca. No, u finalu je bolja bila domaća predstavnica Asja Štalmajer iz Vukovara 91. Turnir u Vukovaru okupio je 394 karatista i karatistkinja iz 37 klubova iz Mađarske, Makedonije i Hrvatske. Inače, bila je to zadnja provjera za Kalajdžiju i Kovačića prije odlaska na Prvenstvo Balkana koje se od 26. do 29. svibnja održava u Beogradu.

Zajedno s njima u Beogradu će Hrvatsku i varaždinski klub predstavljati i Lovro Rozman te njihov trener, i izbornik juniorske i mlađe seniorske reprezentacije, Esad Garibović.

Ključne riječi: karate, karate klub Varaždin,

Komentari

16.05.2016. 16:11h

Foto: Facebook