TRAIL TRČANJE ZA SVE

Varaždinski klub 315 Sjeverozapad organizira utrku Ravna Gora trail koja je od ove godine dio Kontinen Trail lige

Objavljeno: 01.08.2018. 08:01

Zadnja izmjena: 01.08.2018. 08:08

Foto: SRD 315 Sjeverozapad

Varaždinski klub SRD 315 Sjeverozapad organizira utrku Ravna gora trail. U subotu, 11. kolovoza u 10 sati ispred Filićevog doma na Ravnoj gori, započinje utrka koja se sastoji od duže i kraće staze.

"Velika" utrka duga je 28 kilometara i ima 1300 metara uspona i isto toliko silaska. Za početnike i rekreativce, kao i sve one koji žele isprobati trail trčanje organizatori su pripremili "malu" utrku koja će biti duga 13 kilometara i s oko 600 metara visinske razlike.

Nakon starta ispred Filićevog doma natjecatelji će protrčati najljepšim predjelima Ravne gore. Staza vodi šumskim putem na vrh Ravne gore, pa preko grebena makadamom do raskrižja u selu Žarovnica. Potom slijedi uspon na suprotni greben i njime se vraća do Filićevog doma. Ovdje utrku završavaju natjecatelji „male" utrke dok ostali od doma se silaze lijepom šumskom stazom do dvorca Trakošćan. Nakon kruga oko jezera vraćaju se istim putem do cilja u Filićevom domu.

Staza će biti u potpunosti označena, a organizator je osigurao ukupno četiri okrijepne stanice.

Više informacija o utrci moguće je pronaći na službenoj stranici organizatora (www.315-sjeverozapad.hr). Organizatori napominju da će se prije starta, od 8 do 9 sati, vršiti prijave i podjela startnih brojeva. Dolazak do Filićevog doma na Ravnog gori je moguć i osobnim automobilom po makadamskoj cesti iz mjesta Žarovnica.

Do sada se pet puta trčalo najljepšim dijelovima Ravne gore, što je do sada samostalno organizirao klub SRD 315 Sjeverozapad. Od ove godine Ravna gora trail je u sastavu KontinenTrail lige i njezino je 6. kolo. KontinenTrail liga sastoji se od osam trail utrka u središnjoj Hrvatskoj. Svako kolo sastoji se od po dvije utrke, odnosno dvije dužinske kategorije, duža staza i kraća staza.

 

Komentari