Varaždinski košarkaš Vedran Nakić već tri sezone u Rumunjskoj

Objavljeno: 15.04.2015. 19:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: facebook

Poznato je da su varaždinski nogometaši rasuti po svim dijelovima svijeta, no malo tko zna da je jedan varaždinski košarkaš svoje mjesto pod suncem našao u Rumunjskoj. Riječ je o Vedranu Nakiću koji je prošle sezone igrao za momčad Timba Timisoara.

Vedran Nakić iz varaždinske Vindije, tadašnjeg Focusa, otišao je u Zagreb, a kasnije je branio boje Zaboka, Dubrave, bosanaskohercegovačkog Brotnja te minskog Tsmokija. Prije tri sezone odlučio je preseliti u Rumunjsku, točnije U-BT Cluj.

- Odlučio sam se otići u Rumunjsku nakon sezone u Minsku jer sam čuo da se u toj ligi igra vrlo dobra košarka uz velika ulaganja, a da je interes publike za košarku velik - rekao je Vedran Nakić koji se u klubu iz Cluja zadržao jednu sezonu te prije dvije godine prešao u klub Timba Timisoara.

Iza njega je su tako dvije sezone u klubu iz Temišvara, a protekle sezone njegov klub izborio je ostanak.

- Sezona je bilo vrlo naporna, no uspjeli smo izboriti ostanak što je najvažnije - dodao je Nakić koji usporedio najviši rang hrvatske i rumunjske košarke.

- Uspoređujući Prvu hrvatsku i rumunjsku ligu, rumunjska je mnogo jača. Svaka ekipa ima od šest do sedam stranaca, a budžeti su mnogo veći. U uvjeti također bolji, a interes i posjećenost utakimica je puno veći nego u Hrvatskoj - objasnio je Nakić koji trenutno u pregovima s dva europska kluba oko transfera.

- Trenutno razgovaram s dva kluba za sljedeću sezonu, ali jos ništa nije definirano. Pripreme za novu sezonu počinju tek sredinom kolovoza tako da imam još dosta vremena - istaknuo je Nakić koji uz košarkašku karijeru, studira online na danskom Sveučilištu Sjever smjer sport i menadžment.

Njegov brat Andro je kapetan Vindije koja se natječe u košarkaškoj A-2 ligi Sjever pa Vedran prati i varaždinsku košarcu, a odvojenost od kuće ne pada mu teško.

- Iz Varazdina sam otišao već sa 16 godina i odvojenost od kuće mi je postala svakodnevica. Zbog rasporeda košarkaške sezone, kod kuće sam četiri mjeseca svako ljeto i sve uspijem nadoknaditi. Cura Lucija me povremeno posjećuje u inozemstvu pa duga razdoblja odvojenosti od kuće lakše prolaze - zaključio je 25-godišnji košarkaš koji se najbolje snalazi na poziciji jedinice ili dvojke.

Komentari