STOLNI TENIS

Varaždinski mladi stolnotenisači i stolnotenisačice posebno su bili uspješni posljednjeg dana PH

Objavljeno: 13.09.2020. 22:58

Zadnja izmjena: 13.09.2020. 23:03

U GSD Varaždin završeno je U-18 Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu, na kojem su varaždinski stolnotenisači osvojili čak 11 medalja - STK STARR devet, a STK Varaždin dvije.

Poslejdnjeg dana natjecanja u kategoriji juniora pojedinačno naslov prvaka osvojio je Filip Borovnjak, drugi je bio Ivor Ban a dvojica trećeplasiranih Lovro Zovko i Luka Zlatkov. Kod juniorki se titulom državne prvakinje u pojedinačnoj konkurenciji okitila Dora Čosić, drugoplasirana je bila Sena Smailji, dok su dva treća mjesta pripala Bruni Borovec (STK Starr) i Zari Ilić.

Kod muških parova titulu prvaka osvojili su Ivor Ban i Lovro Zovko, drugoplasirani su Leon Šantek (STK Starr) i Petar Znika, dok su treće mjesto podijelili Andrea Milohanović i Luka Zlatkov, te Bruno Petek i Borna Petek. Kod ženskih parova prvo je mjesto pripalo Hani Lončarević i Janji Matijašec (STK Varaždin), druge su Dora Čosić i Zara Ilić a treća mjesta podijelile su Bruna Borovec i Tena Kovaček (obje STK Starr), te Ivona Štriga (STK Starr) i Sena Smailji.

U kategoriji mješovitih parova prvo mjesto osvojili su Ivor Ban i Dora Čosić, drugo Leon Šantek i Ivona Štriga (oboje STK Starr) do su trećeplasirani bili Bruno Petek i Hana Lončarević, te Borna Petek i Bruna Borovec (STK Starr). Prvoga dana Prvenstva ženska juniorska ekipa STK Starr osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju a STK Varaždin treće mjesto i brončanu medalju, tako da su varaždinski juniroski stolnotenisači ukupno osvojili 11 medalja – STK Starr 9 (četiri srebrne i pet brončanih), a STK Varaždin 2 (zlatnu i brončanu).

Idućeg vikenda Varaždin će biti domaćin još jednoga stolnoteniskog natjecanja -  kadetskog U-15 Prvenstvo Hrvatske, koje će se zbog epidemiološke situacije također igrati bez gledatelja.

Komentari