Varaždinski plesni par do povijesnog uspjeha na Europskom prvenstvu

Objavljeno: 13.04.2015. 09:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Sportsko plesni klub Varaždin

Varaždinski plesni par Tin Sanjković i Milana Chekanova nastupio je na Europskom prvenstvu u latinoameričkim plesovima te stigao do povijesnog uspjeha. U kategoriji starije mladeži u španjolskom Cambrilsu Tin i Milana stigli su do polufinala.

Na prvenstvu je nastupilo 58 parova iz 34 zemlje, a boje Hrvatske branili su plesači Sportskog plesnog kluba Varaždin Tin Sanjković i Milana Chekanova.

Europsko prvenstvo započelo je eliminacijskim krugovima koje su Tin i Milana uspješno svladali i plasirali se u završni dio natjecanja. Poluzavršnicu su otplesali izvrsno, no nedostajalo je malo sportske sreće za plasman u samu završnicu prvenstva, odnosno finale.

Plasman u poluzavršnicu najbolje je ostvarenje jednog sportskog para iz Hrvatske, jer isto dosad nije uspjelo niti jednom paru u povijesti nastupa hrvatskih sportskih plesača na europskim prvenstvima u latinoameričkih plesova kod starije mladeži.

Tin i Milana će kao državni prvaci zastupati Hrvatsku i na Svjetskom prvenstvu koje će se održati početkom listopada u moldavijskoj prijestolnici Kišinjevu.

Komentari