nk varaždin

Varaždinski prvoligaš slavi svoj 12. rođendan

Klub je započeo svoje djelovanje pod imenom NK Varaždin Škola nogometa...
Objavljeno: 15.02.2024. 20:14

Zadnja izmjena: 16.02.2024. 07:55

Foto: Arhiva

15. veljače 2012. godine, na temeljima nekadašnjeg prvoligaša koji je stekao simpatije diljem Hrvatske, Europe ali i Svijeta, a sve u želji očuvanja tradicije, trenerskog kontigenta i igrača - 15. veljače 2012. godine osnovan je Nogometni klub Varaždin, ističu iz kluba.

Klub je započeo svoje djelovanje pod imenom NK Varaždin Škola nogometa, a jedni od inicijatora ove ideje bili su Zlatko Ivankovič i Zoran Vidovič. Svoje prvo natjecateljsko iskustvo stekao je u sezoni 2012./201 3., sudjelujuči u Drugoj županijskoj ligi, a nakon druge sezone klub je napredovao u Prvu ŽNL. Nakon toga prelaze u Treću HNL Istok, a kasnije i u Drugu HNL. 

-Premda prva sezona u Drugoj HNL nije rezultirala izravnim plasmanom u Prvu HNL, s tek jednim bodom manje od Gorice, klub je pokazao značajan potencijal. U drugoj sezoni Druge HNL, klub pred rasprodanim gradskim stadionom u Varaždinu, u direktnom ogledu s prvim konkurentnom Šibenikom i matematički osigurava plasman u najviši rang hrvatskog nogometa te vraća prvoligaški nogomet u grad Varaždin - dodaju iz NK Varaždina.

'250 polaznika akademije, 26 trenera'

Početkom 2021. godine Dražen Vitez preuzima dužnost predsjednika kluba.

- Dolaskom Viteza, klub započinje i s obnovom infrastrukture, kao jednim od ključnih preduvjeta rasta i razvoja kluba, ali i same akademije koja treba biti nosioc kvalitete kluba. Osim seniorske momčadi i sve tri mlade kategorije kluba uspješni su sudionici najelitnijih rangova hrvatskog klupskog natjecanja, dok su juniori u sezoni 2021./2022. osvojili Kup Hrvatske, pobjedom u finalu nad vršnjacima Dinama - ističu iz kluba. 

NK Varaždin danas ima 12 selekcija, od U-9 do seniorskog tima, te Otvorenu školu nogometa. Nogometna akademija trenutno broji oko 250 polaznika, a u klubu je zaposleno 26 trenera, redom bivših igrača.

Komentari