Varaždinski skijaš Istok Rodeš nastupit će na Snježnoj kraljici

Hrvatski skijaški savez

Objavljeno: 03.01.2015. 12:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Zagrebačko Sljeme od nedjelje do utorka bit će dom najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša, a u na muškoj utrci nastupit će i varaždinski skijaš Istok Rodeš...

Istok je na skije stao s pet godina te je vrlo brzo skijanje počeo shvaćati ozbiljno. S radom i trudom stigli su rezulatati pa je ubrzo ušao u program hrvatske skijaške reprezentacije.

Pretprošle sezone nastupio je na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu te osvojio 62. mjesto u superkombinacije, a prije prvenstva svijeta nastupio je na sljemenskoj utrci Snježna kraljica.

Prošlu sezonu ostvario je  još bolje rezultate, a pun pogodak bila je američka turneja.  U Steamboat Springs bio je drugi na slalomskoj utrci, dok je u Lovelandu osvojio prvo mjesto u slalomu te treće mjesto u veleslalomu. U sklopu NorAm FIS kupa bio je šesti u slalomu u Vailu, 29. veleslalomskoj utrci u Copper Mountain, dok je u Lovelandu bio 22. u slalomu i 28. u superkombinaciji. U nastavku sezone nastupio je na Svjetskom prvenstvu u slovačkoj Jasni te u konkurenciji mlađih juniora osvojio zlato u slalomu, srebrno u veleslalomu te broncu u spustu.

Pri samom kraju sezone uslijedio je nastup na Otvorenom prvenstvu Hrvatske, gdje Istok  u  spustaškoj utrci stigao do trećeg mjesta iza drugoplasiranog Natka Zrnčića Dima i prvoplasiranog Ivice Kostelića.

U novoj sezoni, Rodeš je nastavio spuštati FIS točke, a u posljednjoj značajnijoj utrci, onoj slalomskoj ostvario je pobjedu u kandskoj Panorami u sklopu NorAm kupa.

Ovo je prava uvertira pred Snježnju kraljicu na kojoj će varaždinski skijaš nastupiti po drugi put u svojoj karijeri.

 

Komentari