VŽ SPORT U 2023.

Varaždinski sport u 2023. godini očekuju četiri kapitalna projekta

Objavljeno: 31.12.2022. 12:49

Zadnja izmjena: 31.12.2022. 13:01

Osim što će Zajednica sportskih udruga grada Varaždina nastaviti poticati i promicati sport, s posebnim naglaskom na bavljenje sportom od najranije dobi, u sljedećoj godini u planu je nekoliko kapitalnih projekata koji će unaprijediti uvjete varaždinskog sporta.

  • Najprije je riječ o zamjeni kompletne cerade na Balonu 2 uz Sportsku dvoranu „Varaždin” u Graberju zbog dotrajalosti i prokišnjavanja čime će se osigurati kvalitetni uvjeti za treniranje borilačkih sportova.
  • U idućoj godini NK Varaždin kreće u preoblikovanje u sportsko dioničko društvo čime će se stvoriti daljnji uvjeti za djelovanje varaždinskog prvoligaša, a za to je osigurano 130 tisuća eura.
  • Također, na SD Graberje i SD Srednjoškolac niknut će solarne elektrane u vrijednosti od 62 tisuće eura s ciljem smanjenja godišnjih troškova energenata i poticanja zelene i obnovljive vrste energije.
  • Za izgradnju natkrivene tribine, zbog osiguravanja daljnjih uvjeta za treninge i odigravanje utakmica svih dobnih kategorija na nogometnom igralištu u Hrašćici kojim upravlja Nogometni klub Varteks osigurano je 225 tisuća eura.

Komentari