STOLNOTENISKI KLUB STARR VARAŽDIN

Varaždinski stolnoteniski klub domaćin je U21 Prvenstva Hrvatske

Objavljeno: 19.01.2019. 09:44

Zadnja izmjena: 19.01.2019. 09:45

STK Starr domaćin je U21 PH koje će se održati u sportskoj dvorani LifeClass terme Sveti Martin, u nedjelju 20. siječnja s početkom u 10 sati.

STK Starr je i inicirao pokretanje U21 PH prije tri godine, sukladno kretanjima u europskoj stolnoteniskoj federaciji. Ronald Ređep, predsjednik i igrač STK Starr priklonio se europskoj tendenciji fokusa na rad s mladima. Na europskoj razini je, zbog trenda gubitka talenata na prelasku iz juniorske u seniorsku kategoriju, uvedena kategorija U21 mlađih seniora.

- Većina sportova već ima ovakva prvenstva, od nogometa, rukometa, odbojke na dalje, objašnjava Ronald Ređep, predsjendik STK Starr. - Na taj način kroz organizaciju U21 prvenstva mladi su igrači dobili još tri godine za napredak i prilagođavanje seniorskoj kategoriji. HSTS je prihvatio tu inicijativu pa je STK Starr do sada organizirao sva tri U21 Prvenstva Hrvatske, kako zbog odličnih uvjeta te organizacijskih sposobnosti.  Iz godine u godinu se povećavala kvaliteta natjecanja i broj sudionika. U21 PH ove godine održat će se 20. siječnja u LifeClass termama Sveti Martin. Projekt je proglašen uspješnim, a na temelju tog rezultata je podržana kandidatura STK Starra za EP U21 2020. i 2021. godine.To je drugo po jačini europsko prvenstvo u organizaciji ETTU-a i bio bi veliki uspjeh dobiti domaćinstvo, najavljuje Ređep.

Komentari