TK VARAŽDIN

Varaždinski triatlonci uspješni na Rabu

Objavljeno: 06.06.2022. 07:05

Zadnja izmjena: 06.06.2022. 08:57

U subotu, 4. lipnja održano otvoreno prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu održano na Rabu u odličnoj organizaciji Triatlon kluba Rab.

Prvenstvo je bilo zamišljeno kao međunarodni festival triatlona u 2 dana. Nastupili su pored domaćih i triatlonci iz Italije, Slovenije i Austrije. Subota, trka za seniore i seniorke. Dvije odvojene trke zbog zabrane miješanja spolova. Nedjelja je bila određena za sve mlađe kategorije. Ukupno preko 300 triatlonaca.

Otvoreno prvenstvo bilo je određeno jer se održavala istovremeno treća kup utrka za plasman u Alpe Adria triatlon kupu. Licenciranim članovima TK Varaždin trka bodovana i za AAT kup.

Prvaci države Zvonimir Tumpić, kategorija M75- 1 sat 56 min i Sir Zlatko u kategoriji M65 1 sat i 42 mn. Obojica su zauzeli prva mjesta u AAT kupu a njima se pridružio Teodor Pichler također sa 1 mjestom u kategoriji M70- 1 sat i 34 min, nastupio je za klub HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt sa austrijskom licencom jer je AAT kup vezan na austrijski triatlon kup. Pichler je imao težak pad sa bicikla. Volan u "osmici", blokiran zadnji kotač. Zadnjih 3 km odvezao je sa takvim biciklom. A na trčanju ozlijeđen uspio je pretrčati trojicu i to jednog Slovenca u zadnjih 20 metara prije cilja. 

Trenutno u svojoj kategoriji drži prvo mjesto u AAT i austrijskom kupu 

 U nedjelju je Pichler nastupio na domaćem terenu, 5 km brdske trke Lančić Knapić za Sjeverozapadni kup Hrvatske. Nakon održanih dvet utrka trenutno je drugi u kategoriji.

Komentari