SPORT OSOBA S INVALIDITETOM

Varaždinskoj županiji naslovi u kuglanju, boćanju i pikadu

Objavljeno: 02.12.2021. 09:49

Zadnja izmjena: 02.12.2021. 10:38

U organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora u Poreču su od 26. do 28. studenoga održane Športsko - rekreativne igre državne razine za osobe s invaliditetom.

Natjecanju se odazvalo osam sportskih saveza: Športski savez invalida Bjelovarsko bilogorske županije, Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom, Športski savez osoba  s invaliditetom Koprivničko - križevačke županije, Športski savez invalida Karlovačke županije, Športski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke, Sportski savez osoba s invaliditetom Zadarske županije, Športski savez invalida grada Splita i Športski savez osoba  s invalidnošću Varaždinske županije.

Osim Prvenstva Hrvatske u šahu za osobe s invaliditetom, održana su natjecanja u pikadu, visećoj kuglani, boćanju za osobe s invaliditetom, kuglanju te boćanju u organizaciji Hrvatskog boćarskog saveza osoba sa invaliditetom.

Športski savez osoba  s invalidnošću Varaždinske županije predstavljali su Pikado klub osoba s invaliditetom Varaždin, Kuglački klub osoba  s invaliditetom Varaždin i Boćarski klub cerebralne i dječje paralize Varaždin.

  • Pikado klub osoba s invaliditetom Varaždin u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojio je naslov državnih prvaka.
  • Ženska ekipa Kuglačkog kluba osoba s invaliditetom Varaždin osvojila je naslov državnih prvakinja.
  • U paraboćanju Boćarski klub cerebralne i dječje paralize Varaždin osvojio je naslov državnih prvaka.

 

U ukupnom poretku po gradskim i županijskim savezima pobjednik ovogodišnjih Športsko - rekreativnih igara je Športski savez invalida Bjelovarsko - bilogorske županije. Drugo mjesto zauzeo je Športski savez osoba  s invalidnošću Varaždinske županije, a treće mjesto pripalo je Zagrebačkom športskom savezu osoba s invaliditetom.

Komentari